Juniorii I de la CSS Zalău ratează turneul semifinal

Echipa pregătită de Dorian Faur a pierdut şi ultima şansă de a accede în turneul semifinal al Campionatului Naţional, după ce a cedat cu scorul de 1 – 3 duelul disputat joi, pe terenul celor de la Viitorul Cluj

Chiar dacă mai sunt de disputat două etape până la finalul sezonului regulat din cadrul Campionatului Naţional de volei, echipa de juniori I de la Clubul Sportiv Şcolar Zalău nu mai are nicio şansă la calificarea în turneul semifinal. Voleibaliştii pregătiţi de Dorian Faur au început anul cu o înfrângere suferită pe teren propriu, în faţa celor de la LPS Bihorul Oradea, rezultat în urma căruia, soarta calificării devenea destul de complicată. Pentru a mai spera la prezenţa în turneul semifinal, juniorii pregătiţi de Dorian Faur aveau nevoie de o victorie în disputa de joi, când au întâlnit, în deplasare, Viitorul Cluj.
După ce au cedat cu 0 – 3 în turul de la Zalău, voleibaliştii de la CSS nu au reuşit să se impună nici în returul de la Cluj, pierzând cu scorul de 1 – 3.
Primele două seturi s-au încheiat cu acelaşi scor, 25 – 23 în favoarea gazdelor. Zălăuanii au dat semne de revenire în parţialul trei şi au reuşit să se impună cu 25 – 18. Din păcate, echipa zălăuană nu a reuşit să trimită meciul în tie-break, pierzând cu 21 – 25, după ce a condus în multe momente. Spre final, scorul a fost 21 – 19 pentru CSS Zalău, după care, Rareş Bălean şi compania nu au reuşit să mai câştige niciun punct până la final.
„Din păcate, am pierdut şi meciul şi şansa de a ne califica la turneul semifinal. Dacă am fi câştigat unul dintre primele două seturi, poate situaţia ar fi fost alta. Avem în echipă şi cadeţi, iar acest lucru contează. La juniori, contează foarte mult generaţiile. Cu o mare parte dintre copiii pe care-i avem acum în echipă, vom putea juca şi în sezonul următor, când ne dorim să facem o figură frumoasă, la fel ca în sezonul anterior”, a declarat Dorian Faur.
Directorul de la CSS Zalău a reuşit să se califice în sezonul trecut chiar în turneul final cu echipa de juniori I, campioană naţională devenind Tomis Constanţa.
Alte două echipe pe care zălăuanii le-au avut adversare în acest sezon au ajuns anul trecut la turneul final. CSS LAPI Dej a devenit vicecampioană naţională la finalul sezonului 2014 – 2015, iar CSS 2 Baia Mare a câştigat medaliile de bronz.
Zălăuanii au început actualul sezon foarte bine, cu o victorie pe teren propriu chiar în faţa vicecampioanei naţionale CSS LAPI Dej, apoi au reuşit să se impună şi pe terenul celor de la LPS Bihorul Oradea. Au urmat două eşecuri consecutive cu Viitorul Cluj şi CSS 2 Baia Mare, apoi, o nouă victorie, pe teren propriu, cu LPS Bistriţa. A fost ultimul succes al zălăuanilor, care au cedat apoi cu scorul de 0 – 3 duelurile cu CSS LAPI Dej şi LPS Bihorul Oradea şi cu 1 – 3 jocul disputat joi.
Până la finalul returului, zălăuanii vor mai întâlni pe teren propriu CSS 2 Baia Mare şi în deplasare LPS Bistriţa.
CSS Zalău: Andrei Unguruşan, Paul Şomoi, Raul Stoica, Răzvan Oegar, Raul Pop, Paul Abrudan, Raul Cristea, Andrei Şamşudan, Rareş Bălean, Flaviu Bălean, Darius Mândruţ şi Eduard Hadade – libero. Antrenor: Dorian Faur
Clasament:
1. CSS 2 Baia Mare 7 7 0 21 – 0 21p
2. CSS LAPI Dej 7 5 2 15 – 8 14p
3. Viitorul Cluj 8 4 4 14 – 13 13p
4. LPS Bihorul Oradea 7 3 4 10 – 12 8p
5. CSS Zalău 8 3 5 10 – 18 8p
6. LPS Bistriţa 7 0 7 2 – 21 1p

Leave a Comment