HC Zalău a defilat în faţa Sloboziei

După 26 – 24 în tur, pe terenul echipei CSM Unirea Slobozia, jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici au reuşit să se impună şi mai clar în returul de la Zalău, câştigând cu scorul de 28 – 21 disputa cu handbalistele antrenate de Victorina Bora

Minutul şi golul, cam aşa s-ar putea descrie primele cinci minute ale jocului de sâmbătă, dintre HC Zalău şi CSM Unirea Slobozia, din cadrul etapei a IV-a a returului Ligii Naţionale de handbal feminin. Formaţia de la poalele Meseşului avea 5 – 0 după primele cinci minute de joc, moment în care antrenoarea oaspetelor, Victorina Bora, a solicitat primul timp de odihnă.
Ana-Maria Inculeţ a avut o evoluţie destul de bună în poartă, iar pe faza de atac, Zalăul nu a iertat nimic în primul sfert de oră, la finalul căruia, tabela a arătat 8 – 4. Formaţia de la poalele Meseşului a avut în permanenţă avantaj pe tabelă, iar la vestiare a intrat cu un plus de cinci goluri, 16 – 11, Andreea Enescu, de la oaspete, marcând ultimul gol. Aceasta a executat o aruncare de la nouă metri după fluierul arbitrilor, reuşind să trimită mingea în plasă peste zidul format din jucătoarele zălăuane.
Slobozia s-a apropiat la trei goluri după pauză, profitând de jocul ceva mai slab al Zalăului pe faza de apărare, dar mai ales de cele trei aruncări de la şapte metri ratate de Constantinescu şi Klimek. Echipa lui Tadici a refăcut diferenţa de cinci goluri, iar în minutul 45, s-a desprins pentru prima dată la plus şapte, tabela arătând 24 – 17. Cu opt minute înainte de final, Zalăul conducea cu 28 – 20, dar Tadici a introdus în ultimele minute şi jucătoarele de rezervă, iar oaspetele au reuşit să înscrie ultimul gol al meciului în minutul 55, prin Camelia Carabulea.
„Este o victorie categorică, dar v-am spus că adversarul îşi va vinde scump pielea, fiindcă este în criză de puncte. Am avut un început bun de joc dar, dacă mă refer la calitatea jocului, am câteva nemulţumiri faţă de handbalistele mele. Am avut momente foarte slabe în inferiorităţi numerice şi a fost lipsă de responsabilitate la aruncările de la şapte metri. Am ratat în superioritate numerică şi am primit gol, ceea ce nu poate să mă mulţumească. Una peste alta, victoria este victorie, mai ales că este una concludentă, iar din acest punct de vedere, sunt mulţumit”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Şi preşedintele onorific al clubului, Tiberiu Marc, a precizat că cele trei puncte sunt importante în economia clasamentului, mai ales că urmează duelurile cu CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare.
„O victorie importantă şi trei puncte care ne ajută, mai ales că urmează două meciuri cu primele echipe din clasament, în care sunt puţine speranţe să obţinem puncte”, a afirmat Marc.
HC Zalău: Ana-Maria Inculeţ, Diana Diaconu – Claudia Constantinescu (8), Larisa Tamaş (5), Diana Puiu (4), Roxana Rob (3), Andrada Trif (3), Teodora Bloj (2), Valentina Bardac (2), Sabine Klimek (1), Florina Ţurcaş şi Costela Lazăr. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
CSM Unirea Slobozia: Georgiana Stoleru, Mădălina Ion – Andreea Enescu (13), Camelia Carabulea (3), Raula Băcăoanu (2), Paula Toma (1), Andreea Ivan (1), Irina Marchidanu (1), Ana Drăguţ, Andreea Mărginean şi Alina Ilie. Antrenor: Victorina Bora

One Thought to “HC Zalău a defilat în faţa Sloboziei”

  1. Chiar a defilat? Poate nu vezi bine? Chiar a muncit mult pentru victorie,in fata unei echipe cu individualitati mult mai valoroase,decat la HC Zalau. Deschide ochi!

Leave a Comment