Început promiţător de an pentru Viitorul

Grupa de copii născuţi în 2005 a clubului Viitorul s-a clasat pe locul trei la primul turneu din acest an, organizat la Satu Mare. La competiţie a fost prezentă şi o grupă de copii de la CS Atletic Zalău, care s-a clasat pe locul 11 din 12 echipe participante.

Sălajul a avut două reprezentante la turneul organizat duminică de clubul Olimpia Satu Mare, competiţie de minifotbal rezervată copiilor născuţi în 2005. Dacă Viitorul Zalău a avut un parcurs bun, clasându-se pe locul trei la finalul competiţiei, grupa de copii de la CS Atletic Zalău s-a clasat abia pe poziţia a XI-a din 12 echipe participante, obţinând o singură victorie, în faţa echipei Olimpia Satu Mare şi un rezultat de egalitate, 0 – 0 cu Il Calcio Satu Mare.
Viitorul Zalău a fost repartizată în Grupa B, alături de Juniorul Satu Mare, Oraşul Nou, Olimpia Satu Mare, FCM Baia Mare şi CS „Vasile Lucaciu” Baia Mare. Copiii pregătiţi de Daniel Sabou au înregistrat trei victorii, 2 – 0 cu Olimpia Satu Mare, 2 – 0 cu Oraşul Nou, 1 – 0 cu FCM Baia Mare, o remiză, 0 – 0 cu CS „Vasile Lucaciu” Baia Mare şi o înfrângere, 0 – 1 cu Juniorul Satu Mare.
În urma rezultatelor, echipa zălăuană s-a clasat pe locul doi în grupă, evoluând în semifinale în faţa formaţiei Il Calcio Satu Mare, ocupanta primei poziţii din Grupa A. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost egal, 1 – 1, dar zălăuanii au pierdut la loviturile de departajare cu scorul de 2 – 3.
Dacă în faza grupelor, Viitorul a cedat cu 0 – 1 în faţa celor de la Juniorul Satu Mare, zălăuanii şi-au luat revanşa în finala mică, câştigând cu scorul de 1 – 0, rezultat în urma căruia s-au clasat pe locul trei.
Organizatorii au acordat la final şi premii individuale, Elekes Sergiu, de la CS Viitorul, fiind desemnat golgeterul competiţiei.
„Sunt foarte mulţumit de modul în care s-au prezentat copiii la acest turneu. Doar neşansa a făcut să nu terminăm pe primul loc această competiţie”, a afirmat managerul clubului Viitorul, Daniel Sabou.
Grupele de copii de la Viitorul Zalău vor pleca duminică într-un stagiu de pregătire de şapte zile la Băile „1 Mai”. Şi copiii de la CS Atletic vor pleca duminică în cantonament, dar la Ocna Şugatag, locaţie în care se află în această perioadă FC Zalău.

Leave a Comment