FC Zalău a rămas fără căpitan

La 34 de ani, căpitanul Cosmin Cozma a este nevoit să renunţe la cariera sportivă din cauza unor probleme de sănătate. Cu o zi înaintea plecării în cantonament la Ocna Şugatag, conducerea clubului zălăuan a făcut ultimele două achiziţii pentru returul campionatului.

Într-un moment în care FC Zalău are nevoie de un lot valoros în vederea clasării pe primul loc în Seria a V-a la finalul returului, căpitanul Cosmin Cozma se vede nevoit să pună ghetele în cui din cauza unor probleme de sănătate. „Este vorba despre o pubalgie mai veche. Şi în ultimele etape din tur am jucat cu dureri şi nu mai puteam continua în felul acesta. Mi-aş fi dorit să pot ajuta echipa şi în partea a doua a campionatului, mai ales că suntem pe un drum ascendent, dar, din păcate, în viaţa unui sportiv intervin şi astfel de momente. Sper ca absenţa mea să nu afecteze mult jocul echipei, iar la finalul campionatului, echipa să promoveze în Liga a II-a”, ne-a declarat Cosmin Cozma.
Preşedintele Ioan Morar regretă despărţirea de Cosmin Cozma, mai ales că jucătorul era stâlpul apărării. „Îmi pare foarte rău pentru Cosmin Cozma, fiindcă este un jucător valoros şi cu caracter, de care am fi avut mare nevoie şi în retur. El se confruntă de multă vreme cu probleme de sănătate, iar în perioada următoare va face nişte investigaţii. Nu pot decât să-i mulţumesc pentru aportul care l-a avut la echipă şi să-i doresc sănătate multă în continuare”, a precizat Morar.
În vârstă de 34 de ani, Cosmin Cozma a început fotbalul la juniorii clubului FC Baia Mare, după care s-a transferat la Clubul Sportiv Şcolar din localitate. A fost transferat apoi la Laminorul Zalău, de unde a ajuns la FC Armătura. A evoluat o perioadă scurtă de timp la formaţia din Liga a IV-a, CS Crasna, după care s-a transferat la formaţia sătmăreană, CS Odoreu, care activa la acea vreme în Liga a III-a. A revenit acasă după promovarea echipei FC Zalău în Liga a III-a, iar o perioadă scurtă de timp a fost plecat la muncă în Anglia.
În lotul formaţiei zălăuane nu va mai regăsi nici mijlocaşul Alberto Vălimăreanu, a cărei situaţie va fi clarificată în zilele următoare, având în vedere că jucătorul mai are contract până în vară cu FC Zalău.
Pe lângă Alin Mutu şi Victor Dulap, conducerea clubului zălăuan a mai achiziţionat la finalul săptămânii trecute doi jucători de la Arieşul Turda: Andrei Ceaca, care evoluează pe postul de atacant şi Vasile Pop, care joacă în linia mediană. „Sunt doi jucători valoroşi, care ne vor ajuta în returul campionatului. Sunt ultimii jucători pe care i-am transferat în pauza de iarnă”, a explicat preşedintele Ioan Morar.
FC Zalău se află începând de duminică în cantonament la Ocna Şugatag, însă la stagiul de pregătire nu au putut participa Raul Stanciu, care se confruntă cu probleme de sănătate şi Viorel Ionaşcu.

Leave a Comment