In atletismul salajean se alearga cu spatele. Ioana Dan, obligata sa se transfere la Steaua Bucuresti

In atletismul salajean se alearga cu spatele. Ioana Dan, obligata sa se transfere la Steaua BucurestiDevenita vicecampioana mondiala in aceasta toamna, atleta de la Clubul Sportiv Scolar Zalau va alerga incepand de anul viitor pentru Steaua Bucuresti

Intr-un moment in care atletismul zalauan trece printr-o perioada destul de dificila, in special la nivel de seniori, Ioana Dan, unul dintre cele mai bune produse din Salaj la ora actuala, a fost trecuta cu vederea de Clubul Sportiv Municipal Zalau, singurul din Salaj cu sectie de seniori la atletism.

In aceste conditii, atleta pregatita de Nicolae Radu Rus a fost nevoita sa se orienteze in alta parte, urmand sa alerge de anul viitor pentru Steaua Bucuresti, club la care a fost legitimat la un moment dat si multiplul campion national, Monel Sabou.

In luna septembrie a acestui an, la doar cateva zile dupa ce Ioana Dan devenise vicecampioana mondiala la alergare montana, directorul CSM Zalau, Silviu Muresan, afirmase ca este interesat de Ioana Dan si chiar va face tot posibilul pentru a o transfera la clubul pe care-l conduce. Ce a urmat insa a fost cu totul altfel. Acesta nu a purtat intre timp nicio discutie cu antrenorul sportivei si nici cu directorul CSS Zalau, Marin Silaghi. Muresan nu a stiut nici macar ca sportiva va termina perioada de juniorat inca din aceasta iarna. Eu stiam ca ea va termina junioratul abia in vara anului viitor. Intr-adevar, nu am avut nicio discutie cu domnul Rus in ultima perioada, insa cred ca interesul era si al dansului, nu doar al nostru. De cate ori a venit la Stadion la antrenamente, putea foarte bine sa intre la club sa purtam o discutie despre viitorul sportivei. Din pacate, vad ca antrenorii din Zalau se orienteaza spre alte cluburi, unde numai li se promite un lucru, iar de oferit li se ofera cu totul altceva. Eram interesati de sportiva, asa cum v-am mai spus, si chiar cred ca i-am fi oferit conditii mai bune decat Steaua.

Intr-o discutie pe care Muresan si Radu Rus au avut-o, totusi, mai demult, antrenorul de la CSS Zalau ar fi cerut sa fie angajat la CSM Zalau cu o jumatate de norma, iar neintelegerile au inceput inca din acel moment. Mi se pare foarte normal sa cer acest lucru, din moment ce la club exista si alti antrenori, profesori alte institutii, care sunt angajati cu o jumatate de norma. Eu am tot amanat transferul, tocmai pentru a astepta un semn din partea celor de la CSM, insa degeaba. Am primit oferta convenabila de la Steaua Bucuresti, iar de la anul, Ioana Dan va alerga pentru acest club. Verbal ne-am inteles, iar acum lucrez la acte pentru a putea semna cat mai curand contractul. Nu asteptam ca domnul Muresan sa ma contacteze pe mine, pentru ca eu sunt doar profesor si antrenor la CSS Zalau. Exista insa un director, cu care cred ca putea lua legatura daca ar fi fost interesat de sportiva, asa cum tot afirma. Eu nu am venit pe lumea asta lipind afise, pentru ca am terminat niste scoli pentru a putea ajunge la un anumit nivel. Nu este deloc usor sa lucrezi cu copiii si, chiar de aceea, mi se pare normal sa am anumite pretentii, ne-a precizat Nicolae Radu Rus.

Directorul CSM Zalau spune insa ca, cel putin pentru moment, posturile sunt blocate la club, astfel ca cerinta antrenorului Radu Rus nu putea fi satisfacuta.

Sportiva se va pregati tot la Zalau si la anul, chiar daca la federatie va fi inregistrata ca atleta la clubul Steaua. Avand in vedere ca de pregatirea sportivei se va ocupa tot Radu Rus, acesta va semna un contract de colaborare cu clubul din Capitala, care, spune acesta, va fi mai mult unul de voluntariat.

In cazul Ioanei Dan se afla si Dan Mirsidan, un alt atlet de perspectiva crescut la CSS Zalau care isi va incheia in acest an junioratul. Directorul Silviu Muresan spune ca a purtat o discutie cu sportivul, iar acesta urmeaza sa-i dea un raspuns in perioada imediat urmatoare. Insa, potrivit unor zvonuri, Dan Mirsidan ar fi ajuns deja la o intelegere cu un club din Suceava.

Leave a Comment