În an electoral, Municipalitatea acordă premii în bani celor mai buni sportivi ai judeţului

„Gala Sportului din Sălaj” a devenit în ultimii ani o simplă premiere în cadrul căreia sportivii şi antrenorii erau răsplătiţi doar cu câte o diplomă, un trofeu, un buchet de flori, iar cei mai buni primeau şi câte o sumă modică de bani. „Gala Sportului din Sălaj” nu mai poate fi demunită de mulţi ani o adevărată gală, în care sportivii şi antrenorii să simtă că sunt răsplătiţi, cu adevărat, pentru efortul depus şi pentru rezultatele obţinute în decursul anului.
În timp ce autorităţile din alte judeţe alocă sume consistente de bani pentru premierea celor mai buni sportivi, Primăria Zalău şi Consiliul Judeţean Sălaj nu mai finanţează de câţiva ani acest eveniment. Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST) Sălaj, Adrian Fărcaş, a trimis, însă, solicitări la începutul acestui an atât Primăriei Zalău, cât şi Consiliului Judeţean Sălaj, în vederea premierii celor mai buni sportivi ai Sălajului. Suma cerută de acesta este de 120.000 de lei, câte 60.000 de lei fiecărei instituţii.
Solicitarea a fost făcută în luna ianuarie, iar Primăria Zalău a răspuns pozitiv solicitării DJST Sălaj, urmând ca în luna noiembrie a acestui an, instituţia condusă de Adrian Fărcaş să prezinte reprezentanţilor Primăriei şi clasamentul celor mai buni sportivi din judeţ.
Răspunsul din partea autorităţilor judeţene a fost, însă, negativ. „Cererea dumneavoastră a fost analizată de comisiile de specialitate. Conform regulamentului pentru repartizarea sumelor destinate finanţării activităţii de performanţă a structurilor sportive de interes local, participante la competiţiile naţionale şi internaţionale, solicitarea dumneavoastră nu face obiectul acestui program de finanţare”, este răspunsul primit de la Consiliul Judeţean Sălaj.
Totuşi, Biroul de Presă din cadrul CJ Sălaj, ne-a informat că cererea DJST Sălaj va fi luată în calcul în momentul în care se va face un program pentru finanţarea sportului de masă.
DJST Sălaj beneficiază şi în acest an de 80.000 de lei din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, iar 10.000 de lei vor fi alocaţi, la fel ca anul trecut, pentru premierea celor mai buni sportivi ai judeţului.
„Intenţia noastră este de a cumpăra trofeele, plachetele, diplomele şi florile din aceşti bani, iar autorităţile locale şi judeţene să premieze sportivii din sumele pe care noi le-am solicitat. Sper ca şi instituţia Consiliului Judeţean Sălaj să răspundă, până la urmă, pozitiv solicitării noastre. Noi nu suntem club sportiv sau asociaţie sportivă să ne putem încadra în programul pentru sportul de performanţă, suntem instituţie deconcentrată”, a afirmat directorul Adrian Fărcaş.

Leave a Comment