În 2016, Primăria Zalău alocă peste 3,6 milioane pentru volei şi fotbal

Într-un moment în care finanţările din mediul privat sunt aproape nesemnificative, autorităţile locale publice se văd nevoite să aloce un buget consistent pentru echipele reprezentative din judeţ, ca acestea să-şi poată continua activitatea competiţională în campionatele interne, unele dintre ele chiar şi în cupele europene.
După ce în urmă cu aproape două săptămâni, consilierii judeţeni au aprobat 2,4 milioane de lei pentru Handbal Club Zalău, în cadrul şedinţei de luni, consilierii locali au votat bugetul pentru echipele de volei şi fotbal. Primăria şi Consiliul Local Zalău va aloca în acest an peste 3,6 milioane de lei pentru vicecampioana Volei Municipal Zalău, pentru Fotbal Club Zalău şi pentru Volei Club Zalău 2015, club înfiinţat în vara anului trecut, care evoluează în Divizia A2 Vest.
Bugetul echipei Volei Municipal pentru sezonul 2015 – 2016 este de peste 2,7 milioane, din care, pentru returul acestui sezon vor fi alocaţi peste 1,3 milioane, restul sumei fiind consumată în prima parte a campionatului.
Tot în cadrul şedinţei de Consiliu Local desfăşurată luni, a fost aprobat şi bugetul pentru sezonul 2015 – 2016, acesta fiind de 2,8 milioane de lei, iar jumătate din această sumă va fi alocată pentru prima parte din următoarea ediţie de campioant, care se va derula în această toamnă.
Cu conturile blocate până la finalul anului trecut, FC Zalău a traversat o perioadă foarte delicată în prima parte a sezonului, jucătorii beneficiind doar de prime de joc. Din această cauză, o parte dintre jucători au şi părăsit echipa la finalul anului trecut, însă, lucrurile par să fi revenit pe făgaşul normal odată cu începerea noului an.
Preşedintele Ioan Morar a dat asigurări că va achita toate restanţele către bugetul statului până la finalul acestui an, astfel că au fost deblocate conturile clubului, iar Primăria Zalău poate aloca, din nou, bani clubului de fotbal.
Pentru partea a doua a sezonului a fost aprobată suma de 520.000 de lei. Iniţial, această suma urma să fie alocată pentru întreg sezonul competiţional dar, s-a avut în vedere faptul că există datorii mari către jucătorii care au activat în prima parte, având în vedere că aceştia au beneficiat doar de prime de joc.
În sezonul următor, FC Zalău va avea un buget de 690.000 de lei de la bugetul local.
„Odată cu adoptarea bugetului pe anul 2016, am adoptat, tocmai din dorinta de a urgenta atribuirea sumelor pentru volei şi, în special pentru fotbal, o hotărâre privind aprobarea programelor de finanţare nerambursabilă pentru aceste sporturi. Sperăm ca această procedură de atribuire a sumelor să se încheie cu success şi, odată încheiată, activitatea cluburilor ce vor beneficia de finanţare să decurgă în condiţii normale”, ne-a declarat viceprimarul Claudiu Bîrsan.
Consiliul Local a alocat anul trecut bani şi pentru noua echipă de volei, Volei Club Zalău 2015, al cărui buget pentru actualul sezon este de 65.000 de lei, din care, mai mult de jumătate au fost cheltuiţi anul trecut, iar diferenţa de 28.000 va fi alocată pentru meciurile rămase din retur şi pentru faza a doua a campionatului.

Leave a Comment