Impresii adunate la „Crosul Loteriei Române”

Horaţiu Drăgan

„Crosul Loteriei Române” este una dintre cele mai importante manifestări de masă din România, ajuns la ediţia a XVIII-a.
Duminică, 27 septembrie 2015, au fost prezenţi la startul amintitei competiţii aproximativ 4.000 de alergători de la cei de ciclu primar până la octogenari.
Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a fost prezent în concurs cu zece atleţi, parte dintre ei medaliaţi naţionali, dar şi elevi sportivi dornici de afirmare într-un viitor apropiat.
S-au remarcat din nou aceleaşi nume deja binecunoscute în atletismul sălăjean: Cătălin Marian, care a ocupat locul opt la categoria juniori şi Raul Crecan, clasat pe locul şapte la aceaşi categorie.
Am fost şi eu prezent la această manifestare sportivă de amploare în calitate de alegător, fotoreporter – „cronicar sportiv al şcolii”. Am trăit sentimente de bucurie vazând ca din ce în ce mai mulţi tineri îndrăgesc mişcarea şi participă cu consecvenţă la competiţiile de alergare pe şosea în Bucureşti sau în alte oraşe ale ţării. În acelaşi timp, m-am simţit mândru că şi în municipiul Zalău se organizează de câţiva ani un eveniment asemănător, „Ziua Sportului Tenaris”, competiţie care adună la mişcare un segment important de tineri în oraşul nostru.
Toate impresiile adunate la „Crosul Loteriei Române” le-am împărtăşit colegilor mei de la Liceul cu Program Sportiv ”Avram Iancu” şi am simţit că trezesc în inimile lor dorinţa de a participa la cât mai multe competiţii şi de a contribui în viitor la îmbogăţirea zestrei de medalii a liceului.

Leave a Comment