HC Zalău, victorie fără emoţii în ultima etapă a turului

Gheorghe Tadici afirma înaintea ultimelor două partide ale turului că şi-a propus să obţină cel puţin 21 de puncte în prima parte a campionatului, iar 24 ar fi mai mult decât mulţumitor pentru formaţia zălăuană. A urmat duelul cu Rapid Bucureşti, pierdut de zălăuance cu 22 – 28, iar miercuri, Federaţia Română de Handbal a programat ultima rundă a turului. HC Zalău a întâlnit CSM Slatina, duel între ocupantele locurilor 9 şi 10, zălăuancele având un avans de doar două puncte de slătinence. Dornice să-şi realizeze „targetul” pentru prima parte a sezonului, handbalistele lui Tadici au început motivate jocul desfăşurat  în Sala Polivalentă din Bucureşti, iar după primele 10 minute şi-au creat un avantaj de două goluri (5 – 3). Cu zec minute înainte de pauză, Slatina a egalat la 7, dar finalul a fost tot la Zalăului, în ciuda faptului că a ratat o aruncare de la şapte metri, prin Alexandra Severin. Formaţia de la poalele Meseşului s-a desprins chiar la patru goluri (11 – 7), fiind cea mai mare diferenţă de scor a primei părţi, iar la vestiare s-a intrat trei goluri avans în favoarea Zalăului (12 – 9)

În partea a doua, Zalăul s-a desprins chiar la cinci lungimi, 19 – 14, Alexandra Severin şi Andreea Mihart fiind principalele marcatoare. La acest scor, zălăuancele au fost sancţionate cu o eliminare de două minute, Mouna Jlezi fiind nevoită să părăsească terenul, iar adversarele s-au apropiat la trei lungimi până în final, scorul devenind 21 – 18.

În urma rezultatului de miercuri, HC Zalău a urcat pe locul 8 în clasamentul Ligii Naţionale, poziţie pe care termină turul, urmând ca partea a doua a campionatului să înceapă în data de 26 aprilie, echipa lui Tadici urmând să evolueze împotriva formaţiei Minaur Baia Mare.

Pentru HC Zalău au marcat: Andreea Mihart (7), Alexandra Severin (6), Alexandra Dindiligan (5), Mouna Jlezi (2) şi Teodora Popescu (1).

CSM Slatina a înscris prin: Lorena Ostate (6), Luciana Popescu (5), Andreea Ivan (3), Adina Cârligeanu (2), Oana Chitacu (1) şi Hermina Stoicănescu (1).

Alte articole

One Thought to “HC Zalău, victorie fără emoţii în ultima etapă a turului”

  1. Ion

    Pe locul nouă nu opt incredibil…. Ieri ati spus ca vineri e 8 aprilie 😅😅😅

Leave a Comment