HC Zalău, tragere la sorţi norocoasă în cupele europene

Tragere la sorţi cât se poate de accesibilă pentru echipa managerului Gheorghe Tadici. Calificată în optimile de finală ale Cupei EHF, după ce a trecut în 16-imi de islandezele de la Valur Reykjavik, Handbal Club Zalău va întâlni în optimile de finală formaţia portugheză Juve Lis. Practic, este unul dintre cei mai accesibili adversari pe care Zalăul putea să-i întâlnească în această fază, lucru recunoscut şi de managerul Gheorghe Tadici. „Este clar că avem prima şansă la calificare. Respectăm toţi adversarii, dar trebuie să privim în acelaşi timp realitatea. Nu putem afirma că avem parte de un adversar dificil, din moment ce nu este aşa. Portugalia, ca echipă naţională, are puţine prezenţe la turnee finale de Campionate Europene şi Mondiale. Ceea ce ne interesează cel mai mult este modul în care se va juca această dublă. Problema va fi dacă vom fi nevoiţi să ne deplasăm în Portugalia pentru un singur meci. Vom încerca să jucăm ambele meciuri ori la Zalău, ori în Portugalia, pentru a face şi economii financiare”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Partida tur dintre HC Zalău şi Juve Lis este programată în 2/3 februarie, iar manşa retur, o săptămână mai târziu. În data de 3 februarie, echipa zălăuană are programată şi prima partidă din returul Ligii Naţionale, în faţa campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, iar o săptămână mai târziu, HC Zalău va sta, având în vedere că lotul naţional de tineret al României s-a retras din campionat. „Mi-aş dori să jucăm ambele meciuri cu portughezele în în acel weekend, din 9/10 februarie”, a mai afirmat Tadici.
Şi preşedintele clubului, Tiberiu Marc, a recunoscut că, pentru clubul pe care-l conduce, este o tragere la sorţi norocoasă. „Dacă este să comparăm echipele naţionale ale României şi Portugaliei este clar că există o diferenţă mare. Echipa portugheză pe care o vom întâlni în optimi are o singură jucătoare străină în lot, restul sunt handbaliste portugheze. Este o ehipă mai mică, fără performanţe pra mari în cupele europene. Prin urmare, am avut nocor la tragerea la sorţi, fiindcă avem parte de un adversar accesibil. Vom încerca să jucăm ambele partide la Zalău, pentru a recompensa în primul rând publicul zălăuan, care nu a putut vedea niciuna din partidele disputate în 16-imi. Ar fi şi o reţetă foarte bună din punct de vedere financiar. Urmează să luăm contact cu clubul portughez şi să vedem la ce înţelegere vom ajunge în perioada următoare”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
Juve Lis a participat pentru prima dată în cupele europene în sezonul 2002 – 2003, ajungând până în 16-imile de finală ale Cupei Cupelor. Au urmat cinci prezenţe în Cupa Challenge: sezoanele 2003 – 2004, 2004 – 2005, 2007 – 2008, 2010 – 2011 şi 2011 – 2012, în ultimele două sezoane obţinând şi cele mai mari performanţe – calificarea în optimile de finală.
Cel mai interesant meci din optimile de finală pare a fi disputa dintre Team Tvis Holstebro (Danemarca) şi Lada Togljatti (Rusia), care este practic reeditarea unui sfert de finală din sezonul trecut.

Leave a Comment