CSS Zalău a câştigat în patru seturi derby-ul cu Phoenix Şimleu

Prof. Marin Ştefan

CSS Zalău – CS Phoenix Şimleu Silvaniei 3 – 1 (14, 12, -23, 17)

Primul derby sălăjean actual al juniorilor voleibalişti a fost câştigat meritat de zălăuani, după o oră şi 36 de minute. A fost a treia victorie a lor, din patru meciuri disputate, repurtată în urma unui joc destul de elaborat, în care ridicătorul Ilieş i-a pus în valoare pe Bălean şi pe Criste. Şimleuanii au reuşit, doar, setul de onoare, rămânând cu două victorii din patru partide jucate. Poate că, prezenţa coordonatorilor Cristian Lazăr şi Antonio Beili (absenţi motivat) ar fi făcut, cel puţin, întâlnirea mai echilibrată. Poate… Până la urmă, Sîrbu, folosit ca ridicător, s-a descurcat onorabil.
Un sfert din primul set, au condus şimleuanii (1-0, 3-2, 5-3, 7-5), însă zălăuanii au realizat o serie de şase puncte (11-7), cu Bălean la serviciu şi cu Peşteleu, Ilieş şi Criste la fileu şi, apoi, alta de patru puncte, diferenţă de scor suficientă pentru a câştiga la 14. Actul al doilea n-a avut istoric. Oaspeţii au condus o singură dată (3-1), după care gazdele s-au distanţat evident, cu trei serii de câte şase, patru şi iar patru puncte, impunându-se, clar, la 12. Doar în setul al treilea şimleuanii şi-au arătat adevărata „faţă”, câştigându-l la limită (25-23), după o luptă strânsă, în urma unui joc spectaculos şi cu multe răsturnări de scor. Echipa Phoenix a început bine ultimul set, cu patru puncte la rând pe serviciul lui Pop şi cu acţiunile celor de la plasă: Sîrbu, Ivan şi Negrean., dar a fost imediat egalată (4-4). După alte patru egalităţi, echilibrul s-a rupt când, de la scorul de 14-13, gazdele au realizat cinci puncte consecutive (19-13), fapt ce le-a permis, apoi, să-şi adjudece acest act la 17.
CSS Zalău: Paul Peşteleu, Marius Ilieş – cpt.(Răzvan Sabou), Mihai Criste, Claudiu Iov, Dan Băltan, Rareş Bălean şi Andrei Coţe – libero. Prezenţi: Domokos David, Alexandru Bumb, Marius Chende şi Cosmin Taloş. Antrenori: Dan Predescu – principal şi Marin Silaghi – secund.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Adrian Preda, Dacian Ardelean – cpt., George Sîrbu, Sergiu Ivan, Gheorghe Negrean şi Raul Pop. Prezenţi: Rareş Faragău, Dorin Grecu şi Ionuţ Moisi. Antrenori: Mircea Abraham – principal şi Marius Oniga – secund.
Au arbitrat bine: Lucian Husa – principal (Cluj-Napoca), Daniel Hădade – secund, Oana Mastan – scorer, Viorel Lucaciu şi Marius Lazăr – asistenţi (toţi patru din Zalău).
Duminică, 2 decembrie a.c., zălăuanii vor juca, în deplasare, cu echipa CSS Viitorul din Cluj-Napoca, iar şimleuanii, acasă, cu echipa CSS2 UKRO din Baia Mare.

Alte articole

One Thought to “CSS Zalău a câştigat în patru seturi derby-ul cu Phoenix Şimleu”

  1. Verificati situatia fnainciara si veti intelege de ce ma simt atat de rau.E dureros,e nedrept,e inuman.Oare chiar ne e atat de greu sa renuntam la cat de putin din putinul nostru pentru a aduce linistea si zambetul unor oameni?Poate ca da,e adevarat,cand ii cunosti personal,doare mai mult,mai profund.Chiar ne e greu sa intelegem ca Mariuca e a noastra,a tuturor?A noastra,a celor care ne chibzuim fiecare banut?Nu e a celor care invart sute,mii de euro zilnic si carora nu le pasa de noi,daramite de botul asta mic ce nu valoreaza politic sau electoral nimic?Va rog pe voi,cei care inca aveti suflet si va pasa,AJUTATI-O pe MARIUCA!!!Parintii ei si ea sunt doborati fizic si psihic.Sunt niste OAMENI extraordinari si merita sa ne oprim putin din nebunia zilelor noaste si sa le ascultam urletul de groaza.Dovediti-mi,dovediti-va si dovediti-le ca aveti inima. FITI OAMENI!Nu lasati banii sa va conduca meschin viata!Ne cramponam de nimicuri si speram sa fim fericiti intr-o alta viata.Fals.Faceti-va viata frumoasa aici,lasand-o pe Mariuca sa se joace si sa rada fericita.Ma bazez pe voi,OAMENILOR!

Leave a Comment