HC Zalău ţinteşte a doua victorie a returului

Sâmbătă, ora 11, Sala Sporturilor
HC Zalău – CSM Unirea Slobozia

După ce s-a impus cu scorul de 26 – 24 în partida tur, HC Zalău nu concepe să facă paşi greşiţi nici în duelul de sâmbătă, când va întâlni pe teren propriu CSM Unirea Slobozia. Zălăuancele au înregistrat o victorie şi două eşecuri în primele trei partide din acest meci, dar au avut o evoluţie bună chiar şi în partida de la Ploieşti, pe care a pierdut-o la două goluri după două aruncări de la şapte metri ratate, dar şi câteva decizii controversate ale arbitrilor.
În partida de sâmbătă, Gheorghe Tadici se va putea baza pe întregul lot, cu excepţia portarului Adina Mureşan, care nu este refăcută complet după operaţia de apendicită.
„Ca orice meci din campionat, şi partida cu CSM Slobozia va fi una dificilă. Acest joc va fi dificil prin prisma faptului că CSM Slobozia a făcut câteva achiziţii în intersezon. Chiar dacă au două jucătoare accidentate, dispun de un lot numeros, astfel că au de unde alege. Adversarele sunt în criză de puncte şi nicio formaţie nu-şi doreşte să ajungă nici la baraj, nici la retrogradare. Toate echipele vor să evite ultimele patru locuri. Încercăm să fim foarte atenţi în acest meci şi să obţinem toate cele trei puncte care, coroborate cu alte două, trei victorii, ne scapă de grijile retrogradării, inclusiv de cheltuieli suplimentare. Ne străduim la fiecare meci să obţinem cât mai mult, ne-am bătut de la egal la egal şi cu echipa din Ploieşti, care are un lot mult mai valoros decât al nostru şi investeşte mult mai mult decât noi. Cred că toată lumea vede că o jucătoare cum e Constantinescu a crescut foarte mult în valoare faţă de momentul în care a ajuns la Zalău, la fel şi Puiu, care mai are de lucrat pe faza de apărare. A crescut şi Inculeţ, dar şi alte jucătoare cărora nimeni nu le dădea nicio şansă când le-am adus la Zalău. Orice punct contează, mai ales că mai sunt multe meciuri de jucat până la final”, a declarat managerul echipei zălăuane.
Meciul dintre HC Zalău şi CSM Unirea Slobozia este programat la ora 11, în Sala Sporturilor şi va fi oficiat de un cuplu de arbitri format din Tiberiu Dobre (Bucureşti) şi Mihai Potîrniche (Buzău). Observator din partea Federaţiei Române de Handbal a fost delegat Doru Dordea, din Sibiu.
Programul complet al etapei a XVII-a: Rapid Bucureşti – HCM Baia Mare, Dunărea Brăila – CSM Bucureşti, HCM Roman – Universitatea Alexandrion Cluj, HC Zalău – Unirea Slobozia, HCM Râmnicu Vâlcea -CSM Ploieşti, HC Alba Sebeş – Măgura Cisnădie, Corona Braşov – SCM Craiova.
Finanţator HC Zalău: Consiliul Judeţean Sălaj. Acţionari: Inserco, Total AS, Ady Com, Damco Press. Colaboratori: Cento Group, Hanul Drumeţilor, Brilliant Parc, SC STC Invest SRL, Vidalis, Magazin Sălăjean, Sălăjeanul TV şi Accent Art.

Leave a Comment