HC Zalău şi-a prezentat achiziţiile pentru noul sezon

Handbal Club Zalău s-a despărţit de cinci jucătoare în vara acestui an, Severin, Ivan, Sabou,  Nichitean şi Şerban fiind handbalistele care au părăsit Zalăul la finalul ediţiei trecute. Locul lor a fost completat de şase jucătoare: Andreea Mărginean, Loredana Vartic, Andreea Bujor, Ioana Bălăceanu, Toth Krisztina şi Emilija Lazic, ultima venind din campionatul sârb, de la Vojvodina Novi Sad. Lazic a ajuns la Zalău doar miercuri dimineaţa, imediat după antrenament mergând la spital pentru a efectua vizitele medicale, având în vedere că HC Zalău va pleca joi într-un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei. Pentru Lazic va fi prima experienţă la o echipă din afara Serbiei.

Andreea Mărginean este considerată de Tadici „o jucătoare cu experienţă şi cu potenţial. Sper să le înlocuiască cu brio pe jucătoarele din zona centrală care au plecat, să aducă chiar un plus în jocul echipei. Apreciez că este într-o postură gen Ana Maria Dragut în perioada din urmă cu doi, trei ani. Sper să iasă în evidenţă cât mai mult la Zalău”. Mărginean a evoluat în ultimele două sezoane la Gloria Buzău.

Loredana Vartic vine de la Activ Ploieşti, formaţie ce a retrogradat în vara acestui an, dar handbalista în vârstă de 25 de ani s-a afirmat la CSM Roman. „Este o jucătoare care sunt sigur că va progresa şi va atrage atenţia altor cluburi în câţiva ani”, este de părere tehnicianul Zalăului.

Toth Katalin, care are 19 ani, a început handbalul la Academia de Handbal de la Gyor. „Are calităţi foarte bune şi o îndemânare foarte bună. Probabil că în următorii trei patru ani va bate chiar la porţile echipelor naţionale, să vedem dacă ale României sau ale Ungariei, deoarece are dublă cetăţenie”, a afirmat Tadici.

Toth a participat la Campionatul European de junioare cu naţionala Ungariei, devenind MVP-ul competiţiei.

Ioana Bălăcean vine de la Dunărea Brăila, fiind componentă a loturilor naţionale de junioare şi tineret. Ea se află în pregătire cu echipa Zalăului de mai bine de două luni. Tadici spune că jucătoarea „are potenţial şi, cu siguranţă Brăila va regreta despărţirea de această handbalistă”.

Andreea Bujor este a şasea achiziţie a Zalăului, o jucătoare despre care fostul selecţioner al României spune că „poate fi comparată cu Valeria Motogna, care, la vârsta similară era chiar sub Bujor din punct de vedere al calităţilor motrice şi fizice.  O văd o jucătoare care poate să ajungă chiar peste nivelul Valeriei Motogna şi căreia îi doresc un parcurs cât mai lung şi la echipa naţională”.

Echipa zălăuană va participa la o serie de turnee amicale până la începerea campionatului, unul dintre ele fiind programat în perioada 13 – 14 august, la Zalău.

HC Zalău va beneficia şi în sezonul viitor de o susţinere consistentă din partea Consiliului Judeţean Sălaj, dar Gheorghe Tadici a ţinut să scoată în evidenţă şi aportul venit din mediul privat, în special din partea oamenilor de afaceri Adrian Sturz, care este şi preşedintele clubului, reprezentantul firmelor AdyCom şi Agroferm şi a lui Adrian Făgărăşan, reprezentantul Tur Centro Trans.

6 Thoughts to “HC Zalău şi-a prezentat achiziţiile pentru noul sezon”

 1. Anonim

  Cei doi de la Cento tur si Ady com , Adi Fagaraș si Adi Sturz, sunt chiar administratori – patroni ai celor doua firme si in plus alte 3- 4 , dle ziarist .
  Reprezentanți pot fi alti dar delegați de ei ..
  Asadar ..

  1. Farcas Marius

   Anonimule, ne-ai desteptat 🙂

   1. microbist

    Probabil anonimul e unul dintre cei enumerati si nu suporta decat titulatura de PATRON. Ne scuzati , domnu

 2. Anonim

  Todor (Babeanu) si Tamas mai vin?

  1. Anonim

   Tamas a semnat cu Deva.
   Babeanu negociazacu Stiinta

 3. Anonim

  Babeanu si Tamas mai vin?

Leave a Comment