HC Zalău poate scrie o nouă filă în istoria handbalului feminin românesc

Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” va fi sâmbătă, începând cu ora 17, gazda partidei dintre HC Zalău şi Hypo Vina, meci contând din manşa retur a fazei a III-a preliminare a Cupei EHF. Formaţia de la poalele Meseşului s-a impus în turul de la Viena cu scorul de 30 – 22, rezultat în urma căruia Zalăul mai poate rata calificarea în faza grupelor doar printr-o minune.
„Avem şanse peste 90 la sută de a ne califica în grupele Cupei EHF. Suntem un fel de „deschizător de drumuri”, pentru că în 2001 – 2002 am fost prima echipă din handbalul feminin românesc ce s-a calificat şi în grupele Ligii Campionilor. Mă bucur în special pentru fete, pentru că eu nu mai sunt cel din urmă cu 30 de ani, când mă interesa gloria. Cu o calificare în grupele acestei competiţii, cred că am răsplăti şi eforiturile consilierilor judeţeni, ale sponsorilor, ale colaboratorilor şi, nu în ultimul rând, ale suporterilor care sunt la fiecare meci alături de noi. Poate, această calificare va atrage şi atenţia Consiliului Local, care nu a mai sprijinit această echipă de vreo 7, 8 ani. Îmi doresc şi cred că sala va fi plină la ora jocului, pentru că cei care vin la meci au posibilitatea să vadă clubul cu cel mai bun palmares din handbalul mondial, dar şi nişte jucătoare care au la activ între patru şi şase trofee de Liga Campionilor câştigate”, a declarat Gheorghe Tadici.
Dacă va trece de formaţia austriacă, HC Zalău va fi prima echipă din handbalul feminin românesc ce se califică în grupele Cupei EHF, la fel cum s-a întâmplat şi în urmă cu 16 ani, când echipa lui Tadici devenea primul club din handbalul feminin românesc ce ajunge în grupele Ligii Campionilor.
Partida de la Zalău va fi oficiată de o brigadă formată din suedezele Maria Bennani şi Sofia Bennani, iar observator din partea Federaţiei Europene a fost delegat Nicolae Vizitiu, din Moldova.
Preţul unui bilet este de 10 lei, iar tichetele vor fi puse în vânzare vineri, între orele 15 şi 16 şi sâmbătă, începând cu ora 15, la casieria Sălii Sporturilor.

2 Thoughts to “HC Zalău poate scrie o nouă filă în istoria handbalului feminin românesc”

  1. Anonim

    programul meciului pentru abonati e gratuit?

  2. Anonim

    foarte gratuit …poate si o sticla de vin in timpul meciului…

Leave a Comment