HC Zalău, la al cincilea transfer al verii

Chiar dacă a avut variante şi din străinătate, managerul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici, a preferat şi în această vară să dea credit jucătoarelor tinere, din România, continuând astfel tradiţia de a promova jucătoare şi de a le creşte pentru echipele de top din România.

Gabriela Vrabie (LPS Brăila), Amalia Coman (CSM Bucureşti) şi Irina Ivan (Le Havre) au fost primele trei transferuri efectuate de Gheorghe Tadici în această vară. Tehnicianul a mai reuşit două achiziţii în aceste zile, iar una dintre handbalistele transferate este sora pivotului Dana Abed-Kader. Sora acesteia, Sara, evoluează pe postul de portar, iar ultima dată a activat la CSM Slatina, în Liga Naţională.

Sara Abed-Kader a început handbalul, la fel ca sora sa, la ACS Şcoala 181 Bucureşti, apoi a evoluat la Ştiinţa Bacău şi la Dinamo în Divizia A, dar a cochetat şi cu loturile naţionale de junioare.

„Am mai avut două variante, din Serbia şi Polonia, dar am ales jucătoare românce, fiindcă dacă e să transferăm din străinătate, putem să o facem şi în perioada următoare”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Al cilcilea transfer este un centru originar din Războieni Cetate, o handbalistă născută în 1999, Larisa Şerban, care a început handbalul la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” din Sebeş. Şerban a evoluat timp de doi ani la Măgura Cisnădie, iar ultima dată a activat la CSU Reşiţa.

„Este o jucătoare de mare perspectivă, o handbalistă care poate evolua pe toate posturile”, a afirmat fostul ei antrenor de la LPS Sebeş, Octavian Achimescu.

Handbalistele conduse de Gheorghe Tadici vor reveni la antrenamente cel târziu în a doua săptămână a lunii iulie.

Marţi a fost aprobat şi bugetul clubului pentru noul sezon competiţional, Handbal Club Zalău urmând să beneficieze de 3.000.000 de lei în noua ediţie a Ligii Naţionale.

 

 

 

 

One Thought to “HC Zalău, la al cincilea transfer al verii”

  1. Anonim

    Bine ai venit la HC Zalau, undepoti sa te afirmi daca esti serioasa ! Atentie Tadici nu accepta lenea si superficialitatea ! Succes !

Leave a Comment