HC Zalau, echipa cu cele mai multe reprezentante la Campionatul European

HC Zalau, echipa cu cele mai multe reprezentante la Campionatul European

Desi la un moment dat se parea ca Roxana Varga va fi singura reprezentanta din echipa HC Zalau la Campionatul European de handbal (tineret), din Olanda, selectionerul Dumitru Musi le-a reconvocat la lot pe Florina Ciobanu si Roxana Rob. Cele doua se afla in acest moment in cantonament la Fundata, cu HC Zalau, insa de luni vor fi prezente la Poiana Brasov, unde tricolorele mici vor incepe ultima saptamana de pregatire dinaintea turneului final din Olanda.

Romania va sustine saptamana viitoare si trei jocuri de pregatire cu reprezentativa Frantei, la finalul carora Dumitru Musi va anunta lotul de 15 jucatoare care vor face deplasarea in Tara Lalelelor. In urma celor patru jocuri pe care le-am sustinut la Zalau impotriva echipei nationale de tineret, Florina Ciobanu si Roxana Rob au fost reconvocate la lotul national. Sunt mai mult decat increzator ca alaturi de Roxana Varga si cele doua vor fi prezente la Campionatul European din Olanda. Vom avea trei reprezentante, ceea ce nicio alta grupare din Romania nu va avea. Este o consecinta a politicii pe care o avem la club, de a creste jucatoare tinere, dar si valoroase, care au sanse reale de a ajunge si la lotul de senioare in urmatorul ciclu olimpic, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.

Campionatul European este programat in perioada 4 – 14 august, iar Romania face parte din aceeasi grupa cu Rusia – campioana europeana, Spania – ocupanta locului patru la editia anterioara si Slovenia. Incercam, ne dorim, nu stim cum se va termina competitia, dar vreau sa-i asigur pe toti iubitorii handbalului ca se fac eforturi atat din partea Comisiei Tehnice, Comisiei Medicale, a Federatiei Romane de Handbal si in primul rand a jucatoarelor ca prestatia echipei Romaniei la Campionatul European sa fie cat mai buna si sa reusim sa pozitionam handbalul Romanesc pe un loc cat mai onorant. Exista o nota de entuziasm, dar nu inseamna ca trebuie sa fim si condamnati, daca suntem realisti. Avem o grupa extrem de dificila, insa acest lucru este cauzat de palmaresul echipei nationale de tineret, este de parere selectionerul Dumitru Musi.

Leave a Comment