HC Zalău „deschide” noul sezon al Ligii Naţionale

Vineri, ora 18, Sala Sporturilor din Zalău
HC Zalău – HCM Roman

Cu aproape o jumătate de echipă schimbată faţă de sezonul anterior, HC Zalău porneşte încrezătoare în noua ediţie a Ligii Naţionale de handbal feminin, cu toate că prima parte a turului va fi una dificilă, cu adversare puternice. În primele două etape, Zalăul va întâlni HCM Roman pe teren propriu şi SCM Universitatea Craiova în deplasare. Vor urma două etape mai accesibile, în care zălăuancele vor întâlni pe teren propriu CSM Ploieşti, iar în deplasare CSM Unirea Slobozia, după care vor urma două runde cu cei mai puternici adversari din Liga Naţională. Formaţia condusă de Tadici va evolua în etapa a V-a pe teren propriu în faţa campioanei CSM Bucureşti, urmând ca în etapa a V-a să se deplaseze la Baia Mare pentru duelul cu vicecampioana HCM.
„Debutăm în faţa echipei HCM Roman, ocupanta locului patru din sezonul trecut. Le-au plecat unele jucătoare, însă după spusele celor din conducerea clubului erau într-o oarecare scădere, dar, au efectuat, în schimb, câteva transferuri bune. Bineînţeles că ne dorim victoria, ar fi foarte bine să începem cu un rezultat favorabil, pe care sperăm să-l şi obţinem. După cum ştiţi, portarul Mihaela Cheţa Foltic s-a accidentat, nu se pregăteşte de o lună şi nu ne putem baza încă pe ea, iar absenţa ei se va vedea în poartă. Jucătoarele noi s-au adaptat destul de bine, dar este nevoie de timp pentru a se integra cât mai bine. Alte echipe au transferat numai jucătoare de top şi tot au nevoie de timp pentru a se integra. Vom susţine şase meciuri în decurs de mai puţin de o lună. Va fi o perioadă foarte grea, fiindcă vom susţine patru meciuri împotriva echipelor care au participat în cupele europene. Sperăm să facem faţă cât mai bine şi să adunăm cât mai multe puncte”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
În această vară, HC Zalău s-a despărit de şase jucătoare: căpitanul Georgiana Ciuciulete, Roxana Varga, Alexandra Ciunt, Andrada Maior Paşca, Eliza Cicic şi Crina Pintea. Managerul Gheorghe Tadici a reuşit să transfere, în schimb, alte şase handbaliste, printre care şi un portar: Diana Diaconu, Todora Bloj şi Sabine Klimek (toate trei de la SC Mureşul Târgu Mureş), Larisa Tamaş (Universitatea Neptun Constanţa), Georgiana Bazon (CSM Bucureşti) şi Anca Onicaş (Centrul Naţional de Excelenţă Râmnicu Vâlcea).
Partida dintre HC Zalău şi HCM Roman este programată vineri, începând cu ora 18, în Sala Sporturilor din Zalău, fiind primul joc din cadrul noului sezon al Ligii Naţionale. Jocul va fi oficiat de cuplul de arbitri din Cluj-Napoca, format din Gabriel Badiu şi Ioan Barbu, iar observator din partea Federaţiei Române de Handbal a fost delegat Ion Furnea, tot din Cluj-Napoca.
Preţul unui bilet la meci costă 5 lei, însă conducerea pune la dispoziţie şi abonamente pentru întreg sezonul. Biletele, dar şi abonementele vor fi puse în vânzare începând de joi, între orele 15 şi 16, dar şi vineri, începând cu ora 15, la casieriea Sălii Sporturilor.
Programul complet al primei etape: HC Zalău – HCM Roman, HCM Baia Mare – „U” Cluj, Măgura Cisnădie – CSM Bucureşti, HC Alba Sebeş – CSM Unirea Slobozia, Rapid Bucureşti – CSM Ploieşti, HC Dunărea Brăila – SCM Craiova, HCM Râmnicu Vâlcea – ASC Corona Braşov.

Alte articole

Leave a Comment