HC Zalău contestă dreptul de joc în Liga Naţională al echipei CSM Roman

Handbal Club Zalău şi Clubul Sportiv Roman au terminat la egalitate ambele dueluri directe din acest sezon. După 24 – 24 în turul de la Zalău, cele două echipe au terminat la egalitate, 21 – 21 şi jocul de sâmbătă, desfăşurat în Sala Sporturilor din Roman.
La fel ca în jocul de la Zalău, managerul Gheorghe Tadici a depus o contestaţie şi înaintea partidei de la Roman, făcând referire la modul în care clubul din Roman şi-a schimbat denumirea din HCM în CSM şi la dreptul echipei de a evolua în actualul sezon al Ligii Naţionale.
Practic, Tadici contestă faptul că echipa din Roman evoluează pe două CIS-uri în acest sezon şi că ar fi indus în eroare Federaţia Română de Handbal şi Consiliul de Administraţie prin depunerea unor acte false în 15 iunie 2016, dată la care a fost anunţată trecerea de la HCM la CSM. În contestaţia depusă de clubul zălăuan se mai arată faptul că clubul din Roman a eliberat ordine de plată prin care a achitat salarii jucătoarelor şi antrenorilor aferente lunii mai, iar trecerea de pe un CIS pe altul nu poate fi făcută decât dacă toate plăţile ar fi fost la zi.
În data de 26 iulie 2016, Consiliul Local Roman a aprobat preluarea de către CSM Roman a echipei HCM Roman, adică după 41 de zile de la depunerea actelor la Federaţia Română de Handbal.
Cu toate că partida tur dintre Zalău şi Roman, în care Gheorghe Tadici a depus prima contestaţie împotriva clubului din Roman, a avut loc în luna setembrie a anului trecut, Federaţia nu a trimis încă niciun răspuns clubului din Zalău.
„Comisia de Competiţii nu a validat încă rezultatul din tur, iar faptul că Federaţia nu a trimis încă niciun răspuns este dovada faptului că există anumite nereguli la clubul din Roman. Am plătit 1.000 de lei pentru contestaţia din tur, acum am mai plătit 1.000 pentru cea de la Roman, însă sper să se facă dreptate, iar noi să câştigăm şi celelalte patru puncte. După epuizarea tururor căilor sportive, voi merge mai departe la EHF, la TAS şi la organele competente de cercetare în justiţie”, a declarat Gheorghe Tadici, în opinia căruia, cluburi precum HCM Baia Mare, Minaur Baia Mare, Ştiinţa Bacău şi HCM Constanţa nu ar fi fost nevoite să se retragă din campionat dacă ar fi aplicat „metoda” clubului din Roman.
HC Zalău se situează în acest moment pe locul trei în Liga Naţională, cu 29 de puncte, la cinci lungimi în spatele echipei HC Dunărea Brăila. Formaţia din Roman, ocupă locul şase, cu 22 de puncte.

2 Thoughts to “HC Zalău contestă dreptul de joc în Liga Naţională al echipei CSM Roman”

  1. K

    Ba ghita nu fi porc. Fii doar ghita. Punctele se castiga pe teren nu in sala de judecata

  2. Pt" K"

    @ K – vrei raspuns pe masura ? Poate trebuie sa stii ca mata a fost scroafa intepata de un porc(vier) cand te-a procreat pe tine ! Nu merita sa mori fara sa stii adevarul , fiu de javra porcina !

Leave a Comment