HC Zalău a scăpat de crivăţul rusesc

Handbal Club Zalău va întâlni, în semifinalele Cupei EHF, formaţia franceză Metz Handball. Franţuzoaicele au trecut, în sferturile de finală, de Astrakhanochka, după ce în tur, formaţia rusă câştigase la şapte goluri, 26 – 19. Partida retur a avut loc sâmbătă seara, în Franţa, Metz câştigând cu scorul de 33 – 19 şi, totodată, 52 – 45 la general.

Atât preşesindele clubului zălăuan, Tiberiu Marc, cât şi managerul Gheorghe Tadici au precizat după calificarea în semifinale că şi-ar dori să evite o deplasare în Rusia, ceea ce ar fi implicat costuri financiare uriaşe. Esta clar însă că HC Zalău nu va avea viaţă deloc uşoară nici în faţa franţuzoaicelor, având în vedere că Metz-ul s-a impus la 14 goluri în retur, după ce nimeni nu mai credea că va recupera handicapul de şapte goluri.
Gheorghe Tadici consideră că nu este imposibil de obţinut o calificare, pentru a doua oară consecutiv, în finala Cupei EHF. „Este o echipă valoroasă, care are în componenţă nouă, zece internaţionale. Este un fel de Oltchim în România. Faptul că vin la Zalău, după ce în România au mai evoluat doar împotriva Oltchimului, nu poate fi decât un prijel de bucurie pentru toţi iubitorii handbalului din Sălaj. Nu va fi deloc uşor să trecem de Metz, dar nici imposibil. Sper ca atât în meciul tur, cât şi în retur să fie un spectacol handbalistic, de care spectatorii să se poată bucura”, ne-a declarat Tadici, la scurt timp după aflarea adversarului.
Clubul francez a şi trimis o ofertă pe aderesa clubului zălăuan, ca ambele meciuri să se joace în Franţa, propunere cu care conducerea echipei zălăuane nu este de acord. „Chiar dacă ne-au făcut o ofertă tentantă, nu am fost de acord să jucăm ambele meciuri acolo. Meriut este, în primul rând al domnului preşedinte Tiberiu Marc şi al domnului vicepreşedinte Tiberiu Csoka, care au ţinut neapărat, din respect pentru sălăjeni, ca unul dintre meciuri să se joace la Zalău”, a mai afirmat Gheorghe Tadici.
Metz Handball are un parcurs impresionant în cupele europene, 26 de prezenţe, fiind nelipsită dintr-o competiţie europeană din anul 1993. Gruparea franceză a evoluat de 15 ori doar în Champions League, iar de şase ori a ajuns până în faza grupelor principale. De şase ori a evoluat în Cupa Cupelor, cel mai departe ajungând până în faza semifinală, în timp ce, în Cupa EHF a avut cinci prezenţe. Cea mai notabilă performanţă în Cupa EHF a fost calificarea în sferturile de finală.
Adversara Zalăului din semifinale are un parcurs foarte bun şi în campionatul francez, fiind lider, cu 48 de puncte, la şase puncte distanţă de locul doi, Fleury Loiret HB şi la şapte de ocupanta poziţiei a treia, HCB Nimes.
Partida tur dintre HC Zalău şi Metz Handball este programată în 6/7 aprilie, în Franţa, iar returul, o săptămână mai târziu, la Zalău.

Leave a Comment