Ninsorile din ultimele zile, mană cerească pentru culturi

Precipitaţiile din ultimele zile vin ca o gură de oxigen pentru agricultura din Sălaj. După cum ne-a declarat Ioan Bujiţă, directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură (DAJ) Sălaj, precipitaţiile căzute la finalul săptămânii trecute, inclusiv ninsorile, reprezintă mană cerească pentru culturi. “În această iarnă a nins puţin, astfel că după atâta secetă, pâmântul are foarte mare nevoie de apă”, a precizat Bujiţă.
“Culturile înfiinţate până acum nu au apucat să iasă, aşadar nu vor fi afectate de temperaturile mai reduse din aceste zile. Ba mai mult, aceste temperaturi încetinesc evoluţia vegetativă la pomi, ferindu-i de un eventual îngheţ târziu”, a mai spus directorul DJA Sălaj.
Potrivit oficialului sălăjean, la nivelul judeţului au fost arate în acest an agricol peste 30.000 de hectare, suprafaţa fiind de aproape trei ori mai mare decât cea arată în anul precedent. Această creştere semnificativă este dată de faptul că sălăjenii au decis să nu-şi mai lase pământul pârloagă, întrucât nu se mai dau subvenţii pentru terenul nelucrat, a explicat Bujiţă. Un alt imbold a fost dat de cererea tot mai mare de furaje, întrucât în Sălaj există o fabrică de furaje concentrate, iar numărul fermelor de porci din judeţ s-a dublat în decursul unui singur an.

Alte articole

Leave a Comment