Un sălăjean va reprezenta Europa la Cupa Mondială

Anul 2013 va fi unul de excepţie pentru Clubul Sportiv Vidalis Zalău. Pentru prima dată în istoria karate-ului kyokushin sălăjean, un sportiv din acest judeţ va participa la Cupa Mondială. Sergiu Druhora, cosiderat cel mai bun produs la ora actuală din karate-ul kyokushin sălăjean, va participa anul viitor la cea mai importantă competiţie din kyokushin-ul mondial. Performanţa acestuia, de a obţine calificarea la Cupa Mondială, este cu atât mai mare cu cât Sergiu Druhora va reprezenta doar Sălajul şi România, el urmând să evolueze în echipa Europei la această competiţie.
Cupa Mondială la karate kyokushin are loc o dată la patru ani, anul viitor urmând să aibă loc în luna aprilie, în Lituania. Este singura competiţie de nivel mondial care se desfăşuară pe categorii de greutate, Campionatul Mondial fiind open (fără categorii de greutate).
„Cred că este un lucru extraordinar să reprezinţi Europa. Sergiu Druhora este un sportiv cu reale calităţi. Având în vedere că se vor întâlni cei mai valoroşi sportivi din lume la această ramură sportivă se poate întâmpla orice. Adică el poate pierde încă din primul meci, dar, la fel de bine, se poate întoarce cu o medalie din Lituania”.
Aflat la muncă în străinătate, Druhora va reveni acasă la finele acestui an, urmând să înceapă o pregătire intensă până în luna aprilie a anului viitor.
Cupa Mondială este organzată pe zone, urmând să participe sportivi Japonia, Rusia, Africa, Asia, America şi Europa.
La fiecare categorie vor participa 32 de karateka, Druhora fiind singurul Român care a reuşit să se califice la categoria -70 de kilograme.
Sergiu Druhora a obţinut calificarea la Cupa Mondială în urma rezultatelor obţinute la ultimele două ediţii ale Campionatului European, sportivul zălăuan fiind medaliat cu bronz în atât în 2010, cât şi la ediţia de enul trecut.

Alte articole

Leave a Comment