HC Zalău a pierdut amicalele de la Debrecen

„Rezultatele nu reflectă diferenţa reală dintre cele două echipe”, a declarat managerul Gheorghe Tadici

Având în vedere că Liga Naţională de handbal feminin se va reluat abia la finalul săptămânii, după o întrerupere de trei săptămâni, HC Zalău a susţinut şi două partide de verificare în această perioadă pe lângă antrenamentele efectuate în fiecare zi. Clubul zălăuan se află în relaţii bune cu echipa ungară DVCS Debrecen, astfel că cele două formaţii au susţinut vineri şi sâmbătă două jocuri de verificare în Ungaria. Ambele partide au fost câştigate de formaţia gazdă, însă Tadici nu a putut conta în aceste jocuri pe aportul protarului Adina Mureşan şi al jucătoarei Roxana Rob, ambele confruntându-se cu probleme de sănătate.
În primul meci, scorul a fost 39 – 26 în favoarea celor de la Debrecen, după ce tabela a arătat la pauză 21 – 15. Diferenţa din al doilea meci a fost mai mică, 34 – 25, iar la pauză, formaţia ungară avea avantaj de numai trei goluri.
„Au fost două partide în care am urmărit strict evoluţia fiecărei jucătoare, fără să ne intereseze rezultatul final. Au lipsit Adina Mureşan şi Roxana Rob, iar tuturor celorlalte pe care le-am avut la dispoziţie le-am dat posibilitatea să evolueze. În primul joc s-a simţit oboseala în partea a doua, fiindcă fetele au intrat în teren la scurt timp după ce am ajuns la sală. Rezultatul nu este unul real, deoarece au existat multe greşeli de arbitraj împotriva noastră, recunoscute chiar şi de gazde. Însă, în al doilea meci, am avut parte de un arbitraj destul de corect. Echipa a arătat mai bine în a doua partidă, dar după ce am introdus şi jucătoarele de pe bancă, diferenţa a crescut în favoarea gazdelor. Avem în continuare probleme în faza de apărare, iar portarii ne-au ajutat puţin în aceste meciuri. Sper să remediem aceste probleme în zilele următoare, iar în jocul de la Sebeş să avem o evoluţie bună şi să obţinem un rezultat favorabil”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.
În etapa de sâmbătă, a VIII-a a Ligii Naţionale, GC Zalău va evolua pe terenul nou-promovatei HC Alba-Sebeş.

Leave a Comment