HC Zalău a obţinut un punct important pe terenul Braşovului

ASC Corona Braşov – HC Zalău 24 – 24 (14 – 14)

Eşecul suferit pe teren propriu în faţa echipei HCM Râmnicu Vâlcea le-a readus cu picioarele pe pământ pe handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici, care au avut o evoluţie mult mai bună în disputa de sâmbătă, din cadrul ultimei etape a turului. HC Zalău a obţinut un punct important pe terenul echipei ASC Corona Braşov, iar cu mai multă luciditate la ultimul atac, zălăuancele se puteau întoarce de la poalele Tâmpei chiar cu o victorie.
Braşovul a condus doar până în minutul opt, când zălăuancele au restabilit egalitatea la trei. Claudia Constantinescu, care a prins o zi mult mai bună decât în meciul cu Vâlcea, a dus Zalăul pentru prima dată în avantaj în minutul zece. Pe lista marcatoarelor şi-a trecut numele şi portarul Adina Mureşan, care a reuşit un gol din poartă în poartă în minutul 11, ducând scorul la 5 – 3 pentru echipa lui Tadici. Gazdele au mai condus o singură dată pe tabelă în prima parte, în minutul 16, când scorul era 9 – 8 după eliminarea Ancăi Onicaş, iar Tadici a solicitat timp de odihnă.
Zalăul a preluat din nou controlul, iar în minutul 22, Larisa Tamaş a dus pentru prima dată Zalăul la trei lungimi (12 – 9), obligându-l pe Burcea să solicite întreruperea jocului. Cu cinci minute înainte de pauză, handbalistele zălăuane aveau 13 – 11, dar Braşovul a revenit în final, iar Mihaela Briscan a restabilit egalitatea la 13. Constantinescu a mai înscris o dată pentru Zalău, iar Zamfir, pentru gazde, stabilind scorul pauzei.
HC Zalău a început bine partea secundă, iar în minutul 40 a dus scorul la 19 – 16, chiar dacă se afla în inferioritate numerică. Zece minute mai târziu, scorul a redevenit egal, 22 – 22, iar finalul a fost unul de „care pe care”. Arbitrii au eliminat-o destul de uşor în ultimele minute pe Valentina Bardac, dar Zalăul a rezistat eroic în faţa Braşovului chiar şi în inferioritate numerică. Hotea a înscris ultimul gol al meciului în minutul 57, stabilind scorul final 24 – 24, dar Zalăul a beneficiat de ultimul atac, iar cu mai multă atenţie ar fi putut obţine toate puncte puse în joc.
„Noi am fost principalul factor care a dus la scorul final de pe tabelă, scor pe care nu ni-l doream sub nicio formă. Am avut o apărare nesigură, iar în atac nu am avut acel coordonator de joc de care am fi avut nevoie într-un astfel de joc. Consider că fetele au fost mai mult în vacanţă decât pe teren, dar ,asta e, luni vom trage linie şi vom vedea ce este de făcut ca această echipă să arate mult mai bine în teren. Regretăm cu toţii acest rezultat, le-am văzut şi eu pe fete plângând la final, însă le-am spus că în teren se luptă nu se plânge. Acolo trebuie să dăm ce avem mai bun. Regretele de la final sunt tardive. Când intri în teren, mai ales la un meci acasă, trebuie să faci totul să câştigi, acolo trebuie arătate regretele, în timpul meciului, nu la final”, a declarat antrenorul Braşovului, Bogdan Burcea, pentru monitorulexpres.ro.
De cealaltă parte, Gheorghe Tadici s-a arătat mulţumit de rezultatul obţinut sâmbătă. „A fost un meci de angajament, un meci de al cărui rezultat suntem mulţumiţi, cum e şi firesc. Am câştigat un punct, în timp ce Corona a pierdut două şi este normal să ne convină. Consider că au fost greşeli de ambele părţi, dar la Corona s-a simţit probabil şi oboseala din cele două jocuri din Polonia. Mă bucur pentru acest rezultat, mai ales că avem un lot indiscutabil mai slab decât al Coronei. Vroiam foarte mult să câştigăm, dar nu a fost să fie să ne recuperăm punctele pierdute acasă etapa trecută”, a precizat Tadici.
În urma remizei de la Braşov, HC Zalău a acumulat 20 de puncte, situându-se pe locul opt în Liga Naţională la finalul turului.

Leave a Comment