HC Zalău a făcut din nou legea pe terenul Clujului

Handbal Club Zalău continuă seria victoriilor pe terenul formaţiei Universitatea Cluj, impunându-se sâmbătă după-amiaza cu scorul de 25 – 22 în faţa echipei antrenate de Carmen Amariei, într-un meci desfăşurat în Sala Polivalentă din Cluj. În 2014, formaţia condusă de Gheorghe Tadici obţinea un succes categoric, 40 – 29, după o pauză de opt ani, iar în sezonul trecut, zălăuancele s-au impus cu 30 – 25.
Sâmbătă, HC Zalău a controlat jocul încă din startul partidei, conducând cu 5 – 1 în minutul nouă. Ana Maria Dragut şi Teodora Bloj au făcut „şah-mat” apărarea clujeană, reuşind să marcheze aproape din orice poziţie de la semicercul de nouă metri. Clujencele au încercat se revină în joc, dar apărarea Zalăului a funcţionat bine până la finalul primei părţi, scorul pauzei fiind 16 – 10 în favoarea echipei conduse de Gheorghe Tadici.
HC Zalău şi-a continuat forma bună şi în partea secundă până spre final, când gazdele s-au apropiat ameninţător, la un singur gol, tabela arătând 21 – 22 în minutul 52. Formaţia de la poalele Meseşului dorea foarte mult să repete istoria ultimelor două sezoane, când s-a impus pe terenul clujencelor, astfel că şi-a revenit la timp, reuşind să mai înscrie de trei ori până la finalul jocului, în timp ce echipa antrenată de Carmen Amariei a mai făcut-o o singură dată.
Zalăul a obţinut o victorie meritată pe terenul clujencelor, succes în urma căruia a urcat pe locul şase în clasamentul Ligii Naţionale. În etapa viitoare, formaţia condusă de Gheorghe Tadici va primi vizita echipei CSM Cetate Devatrans.
Pentru Universitatea Cluj au marcat: Cristina Laslo (6), Alla Sheiko (5), Diana Puiu (5), Florina Chintoan (4), Andrea Tetean (1) şi Laura Popa (1).
Pentru HC Zalău au marcat: Ana Maria Dragut (10), Teodora Bloj (6), Roxana Rob (4), Valentina Panici (2), Sabine Klimek (1), Raluca Irimia (1) şi Larisa Tamaş (1).

One Thought to “HC Zalău a făcut din nou legea pe terenul Clujului”

  1. NICUSOR

    Dle Morar , stiti ca Tadici tace si face ? Intr-un sport competitiv, unde avem echipa campioana europeana si nationala merge la Olimpiada (singura nationala din Romania ) la Campionate mondiale si Europene an de an ! Despre ce vorbim , cand o dam pe comparatii cu voleiul sau baschetul , care sunt in divizia B pe plan european si mondial , nu ajung niciodata la Olimpiada sau… Hai sa fim mult mai seriosi, corecti si cu ochii si mintea deschisi .. Nu e loc de a compara , cel putin la feminin !

Leave a Comment