HC Zalău a câştigat „Cupa Slatina”

După un stagiu de pregătire efectuat la Cheile Grădiştei, Handbal Club Zalău a participat zilele trecute la primul turneu de pregătire din această iarnă, „Cupa Slatina”, turneu la care au mai fost invitate SCM Craiova şi Gloria Buzău. Handbalistele conduse de Gheorghe Tadici au debutat cu victorie la evenimentul de la Slatina, impunându-se cu 27 – 23 (16 – 14) în faţa celor de la SCM Craiova. Alexandra Severin şi Andreea Tecar au fost cele mai bune marcatoare, ambele cu câte 5 goluri. În al doilea meci al zilei, zălăuancele au remizat împotriva formaţiei organizatoare, 25 – 25, după ce Slatina a condus la pauză cu 13 – 11, Larisa Şerban fiind cea mai bună marcatoare, cu 7 reuşite.
În celelalte două partide din prima zi a turneului, CSM Slatina a terminat la egalitate, 27 – 27 cu Gloria Buzău, iar SCM Craiova – Gloria Buzău s-a încheiat cu 21 – 25 (8 – 12).
HC Zală a obţinut o victorie importantă în a doua zi, câştigând cu 30 – 25 duelul cu Gloria Buzău, rezultat în urma căruia, echipa lui Tadici a câştigat turneul organizat de CSM Slatina. Cristiana Nica a înscris cele mai multe goluri pentru zălăuance, opt la număr în acest duel. Turneul s-a încheiat cu duelul dintre CSM Slatina şi SCM Craiova 15 – 19.
„Sunt mulţumit în proporţie de 80 la sută de evoluţia echipei. Mă mulţumeşte faptul că am obţinut două victorii, cu Craiova şi cu Buzău, în care diferenţa a fost mai clară decât o arată scorul. Cu Slatina am făcut egal, dar am jucat mai mult cu jucătoarele fără experienţă. Cu Buzăul am jucat cu cele mai experimentate, dar, cum le spuneam şi celor de acolo, două handbaliste de la Buzău au salariile cât 12 de la noi. Kelemen a avut o evoluţie bună şi a şi primit titlul de „cel mai bun portar al turneului”, a declarat Gheorghe Tadici.
Echipa zălăuană mai susţine în aceste zile două partide de verificare în Ungaria, cu Kisvardai KC, iar vineri şi sâmbătă va avea loc în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” ediţia a XIV-a a „Cupei Consiliului Judeţean Sălaj”, eveniment la care au fost invitate SCM Craiova, CSM Slatina şi HC Dunărea Brăila.

Leave a Comment