Handbalista Roxana Varga, nevoită să pună punct sportului de performanţă

Chiar dacă participă în continuare la antrenamentele echipei HC Zalău, handbalul de performanţă pare să fi devenit un subiect închis pentru interul Roxana Varga. Jucătoarea antrenată de Gheorghe Tadici nu a mai evoluat de mai bine de un an pentru formaţia de la poalele Meseşului, iar zilele trecute a aflat că trebuie să pună punct sportului de performanţă.
„Mi-aş fi dorit să putem conta pe ea măcar din toamnă, de aceea am şi încercat toate mijloacele de recuperare. Din păcate, Roxana Varga este unul dintre cazurile nefericite care trebuie să abandoneze activitatea de performanţă. Este o pierdere mare atât pentru echipa noastră, cât şi pentru handbalul din România, fiindcă ajunsese spre lotul naţional B, chiar şi spre lotul A de senioare. Este un ghinion teribil pentru ea. Ei nu ii se trage de la accidentarea la genunchi, este o problemă ereditară şi va trebui să aibă grijă de sănătatea ei pe viitor. Mai presus de performanţă este sănătatea ei. Ar putea continua pe semnătura şi pe răspunderea mea, dar ar fi un risc prea mare. Roxana Varga este studentă, în curând îşi va termina studiile şi poate deveni o bună profesoară de sport sau o kinetoterapeută, fiindcă specializarea ei este kinetoterapie”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Roxana Varga a suferit o ruptură de ligamente în toamna anului 2013, în timpul partidei dintre HC Zalău şi Universitatea Neptun Constanţa, dar handbalista a revenit pe teren în luna aprilie a anului trecut. Jucătoarea a evoluat într-un meci din cadrul Cupei României, în faţa campioanei HCM Baia Mare, dar la scurt timp au reapărut problemele. Accidentarea a recidivat în timpului unui antrenament, handbalista a avut nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală, iar vestea primită zilele trecute a venit ca un fulger pentru jucătoarea de 23 de ani.
Roxana Varga a fost transferată la HC Zalău în vara anului 2011 de la HCM Roman, iar în ianuarie 2013 a fost convocată în premieră la echipa naţională de senioare.

Leave a Comment