Gheorghe Tadici: „Tutovan a fost una dintre marile valori ale sportului românesc”

S-au cunoscut prin anii ’80, după ce „Tunarul Europei” a ajuns în Sălaj, iar odată cu trecerea timpului, Gheorghe Tadici şi Mircea Tutovan au devenit prieteni.
„Eram într-o relaţie bună cu Tutovan. I-am respectat tot timpul valoarea, fiindcă ne-am cunoscut încă din perioada când activa ca jucător. Îmi pare rău că a plecat dintre noi, a plecat prea repede… A fost un sportiv bun, un tip puternic, a fost una dintre marile valori ale sportului românesc, de care s-au putut bucura şi iubitorii sportului din Sălaj. Păcat, însă, că la un moment dat, valorile sunt uitate, aşa cum a fost uitat şi Mircea Tutovan. Văd acuma tot feluri de titluri pompoase prin diferite publicaţii, scrise de nişte oameni care, probabil nu l-au văzut sau nu l-au cunoscut în viaţa lor şi nici nu l-au întrebat de sănătate în ultimii 10 ani. Din păcate, în România, valorile se uită prea repede…”, este mesajul managerului echipei HC Zalău.
Reţelele de socializare au fost pline de mesaje după ce fiul marelui voleibalist, Marius Tutovan, a anunţat decesul tatălui său. Federaţia Română de Volei, Consiliul Judeţean Sălaj, Primăria Zalău, Primăria Şimleu Silvaniei, Sport Club Municipal Zalău, dar şi foşti colegi de echipă şi prieteni au scris un mesaj în memoria celui care a fost considerat unul dintre cei mai buni voleibalişti din istoria voleiului românesc.
Mircea Tutovan va fi înmormântat miercuri, 17 ianuarie, la ora 13, la Capela din localitatea Biuşa, acolo unde s-a stabilit în ultimii ani împreună cu soţia sa. Priveghiul este programat marţi, 16 ianuarie, de la ora 17, în aceeaşi locaţie.

One Thought to “Gheorghe Tadici: „Tutovan a fost una dintre marile valori ale sportului românesc””

  1. […] S-au cunoscut prin anii ’80, după ce „Tunarul Europei” a ajuns în Sălaj, iar odată cu trecerea timpului, Gheorghe Tadici şi Mircea Tutovan au devenit prieteni. „Eram într-o relaţie bună cu Tutovan. I-am respectat tot timpul valoarea, fiindcă ne-am cunoscut încă din perioada când activa ca jucător. Îmi pare rău că a plecat dintre noi, a plecat prea repede… A fost un sportiv bun, un tip puternic, a fost una dintre marile valori ale sportului românesc, de care s-au putut bucura şi iubitorii sportului din Sălaj. Păcat, însă, că la… Citeste mai mult […]

Leave a Comment