Gheorghe Tadici: „Nu cred că CSM Bucureşti va pierde vreun meci în campionat”

Prima etapă din noul sezon i-a pus echipei zălăuane în faţă cel mai valoros adversar din campionat şi una dintre cele mai bune formaţii din handbalul feminin mondial. HC Zalău a întâlnit duminică după-amiaza, pe teren propriu, “multinaţionala” CSM Bucureşti, o echipă cu orgoliul rănit după ce a pierdut Supercupa României în faţa celor de la SCM Râmnicu Vâlcea.
Formaţia din Capitală s-a impus cu 26 – 22, după ce la pauză a avut 14 – 9, la capătul unui meci în care Zalăul a ratat nu mai puţin de cinci aruncări de la şapte metri.
Meciul a debutat cu „minutul şi golul” pentru CSM Bucureşti, care a condus cu 3 – 0 în minutul trei. Zălăuancele s-au apropiat la un gol patru minute mai târziu, dar valoarea oaspetelor a ieşit din nou în evidenţă după câteva minute, CSM-ul desprinzându-se la patru goluri. După pauză, „tigroaicele” s-au desprins la şase goluri, iar cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în minutul 39, când CSM-ul s-a desprins la nouă goluri, 20 – 11.
Fetele antrenate de Gheorghe Tadici şi-au revenit în final şi s-au apropiat la patru goluri, câştigând astfel repriza cu 13 – 12.
„Nu puteam emite pretenţii foarte mari de la acest meci. Putea fi mai bine, fiindcă am ratat câteva aruncări de la şapte metri, dar şi mai rău. Per ansamblu, sunt mulţumit de prestaţia fetelor. În prima repriză au fost şi câteva decizii care nu au fost în concordanţă cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Jucătoarele tinere au avut emoţii, fiindcă nu au mai jucat cu un astfel de adversar şi în faţa unui public atât de numeros. Repriza a doua am câştigat-o noi, ceea ce nu e puţin lucru, mai ales în faţa unei astfel de echipe. Nu cred că CSM Bucureşti va pierde vreun meci în campionat, aşa că începem această ediţie de la 0 – 0, fiindcă toate echipele vor pierde în faţa acestei formaţii”, a declarat Gheorghe Tadici.
În etapa viitoare, HC Zalău va evolua pe terenul formaţiei CSM Galaţi.
HC Zalău: Raluca Kelemen, Paula Teodorescu, Cristina Lung – Andrada Mihalcea (4), Roxana Szolosi (4), Claudia Constantinescu (3), Cristiana Nica (2), Raluca Irimia (2), Valentina Panici (2), Dana Abed-Kader (2), Ana-Maria Mihart (1), Andreea Stîngă (1), Diana Nichitean (1), Alexandra Severin (1), Tatyana Prycop şi Teodora Popescu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
CSM Bucureşti: Mădălina Ion, Jelena Grubisic, Paula Ungureanu – Jovanka Radicevic (7), Amanda Kurtovic (5), Majda Mehmedovic (4), Bianca Bazaliu (4), Oana Manea (2), Dragana Cvijic (2), Cristina Neagu (1), Elizabeth Omoregie (1), Aneta Udrişitoiu, Iulia Curea, Barbara Lazovic, Bianca Marin şi Nathalie Hagman. Antrenor: Magnus Johansson

Leave a Comment