Gheorghe Tadici, înaintea dublei cu Slovacia: „Sper să rezolvăm ecuaţia calificării încă din Slovacia”

Naţionala feminină de handbal a România se pregăteşte intens la Oradea, pentru „dubla” cu Slovacia, din preliminariile Campionatului Mondial de handbal, programat în perioada 7 – 22 decembrie, în Serbia. Selecţionerul Gheorghe Tadici ne-a dezvăluit că „tricolorele” se pregătesc intens, iar pe lângă antrenamentele fizice şi tehnico-tactice, au loc şi şedinţe teoretice, cu vizionări şi analize a unor antrenamente şi jocuri amicale. „Sunt foarte mulţumit de modul în care se pregătesc fetele şi de atmosfera care este la lotul naţional. În primul rând este linişte, având în vedere că jucătoarele responsabile cu destabilizarea echipei naţionale nu au mai fost convocate”, a declarat Gheorghe Tadici.

Selecţionerul s-a arătat optimist înaintea celor două jocuri cu Slovacia. „Suntem optimişti înaintea dublei cu Slovacia, chiar dacă adversara va lupta din răsputeri pentru un loc la Mondiale. Slovacia are un mic avantaj faţă de noi, având în vedere că au 15 zile în plus de pregătire şi cinci jocuri amicale. Va fi o dublă grea, însă ne ducem în Slovacia să facem un joc bun şi dacă se poate chiar să rezolvăm din primul meci ecuaţia calificării. Sunt absenţe importante atât în lotul nostru, cât şi în lotul Slovaciei, însă am încredere că fetele care vor intra vor da totul pe teren pentru a obţine calificarea”, a mai spus antrenorul echipei naţionale.
Din lotul României au fost învoite pentru câteva zile portarul Denisa Dedu (ASC Corona Braşov) şi Gabriela Perianu (HC Dunărea Brăila), pentru a susţine examenul de Bacalaureat.
Gheorghe Tadici dispune de 19 jucătoare cu care va aborda şi „dubla” cu Slovacia, printre ele aflându-se şi trei handbaliste de la HC Zalău: Crina Pintea, Roxana Varga şi Ana Maria Tănăsie.
Partida tur cu Slovacia este programată sâmbătă, 1 iunie, în Slovacia, iar meciul retur în 8 iunie, în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea.
La turneul final sunt calificate deja Serbia (echipa gazdă), Norvegia (campioană mondială en-titre), Muntenegru şi Ungaria (semifinaliste CE 2012), dar şi Algeria, Angola, Congo, Tunisia, Coreea de Sud, China, Japonia şi Australia (clasări pe locurile 1-3 în campionatele continentale).
Opt locuri vor mai reveni echipelor europene, care vor câştiga în play-off, iar ultimele patru echipelor cel mai bine clasate la Campionatul Pan American din această vară.
Lotu României: portari – Paula Ungureanu, Mirela Nichita, Denisa Dedu; extreme – Iulia Curea, Nicoleta Dincă, „U” Jolidon Cluj, Ana Maria Tănăsie, Ada Nechita, Laura Chiper; pivoţi – Crina Pintea, Raluga Agrigoroaie, Manuela Manda; linia de 9 metri – Dana Băbeanu, Laciana Marin, Aurelia Brădeanu, Gabriela Mihalschi, Adriana Ţăcălie, Eliza Buceschi, Gabriela Perianu şi Roxana Varga.

Alte articole

One Thought to “Gheorghe Tadici, înaintea dublei cu Slovacia: „Sper să rezolvăm ecuaţia calificării încă din Slovacia””

  1. Anonim

    noi apreciem valorile cind nu le mai avem…

Leave a Comment