Galatasaray Istanbul, un „imperiu” prea mare pentru vicecampioana României

Galatasaray Istanbul – Volei Municipal Zalău 3 – 1 (-22, 20, 13, 19)

Volei Municipal Zalău a pierdut cu scorul de 1 – 3 disputa cu turcii de la Galatasaray Istanbul, din cadrul primei manşe a 16-imilior Cupei CEV. Vicecampioana a început foarte bine jocul şi a reuşit să-şi adjudece actul de debut cu 25 – 22, după care jocul nu a mai funcţionat la fel de bine, iar turcii au reuşit să întoarcă rezultatul în favoarea lor până la final.
Vicecampioana a mai rezistat până la prima întrerupere tehnică a setului doi, când a condus cu 8 – 7, după care turcii nu au mai iertat nimic şi s-au desprins la 16 – 12 până la al doilea time-out tehnic. Diferenţa din final a fost de cinci puncte, 25 – 20 în favoarea celor de la Galatasaray.
Parţialul trei a fost fără istoric. De la 2 – 2 în debut, gazdele au făcut 10 – 6, apoi 16 – 9 la cea de-a doua întrerupere tehnică. Până la final, Zalăul a mai punctat de patru ori, iar turcii au câştigat nouă puncte, scorul final devenind 25 – 13 în favoarea formaţiai din Istanbul.
Vicecampioana a arătat ceva mai bine în setul patru, dar nu suficient pentru a pune probleme unei echipe de talia Galatasaray-ului, aflată deja într-o formă bună şi cu moralul ridicat după ce a întors scorul de la 0 – 1 la seturi. De la 4 – 3 în debut, Volei Municipal nu a mai acumulat niciun punct până la primul time-out tehnic, iar voleibaliştii din Istanbul au condus cu 8 – 3. 16 – 11 a fost rezultatul la cea de-a doua întrerupere tehnică, iar formaţia bulgarului Stoev nu a mai opus rezistănţă nici în final, gazdele desprinzându-se la 21 – 13. Zarurile erau deja aruncate, iar victoria turcilor era doar o chestiune de timp. Vicecampioana a mai redus puţin din handicap până la final, rezultatul devenind 25 – 19.
Volei Municipal s-a întors cu un set din Turcia, însă, în ecuaţia calificării va conta punctajul, astfel că se va juca “setul de aur” chiar şi în cazul unei victorii cu 3 – 0 a Zalăului în manşa retur.
“După primul set, am pierdut controlul partidei. Puteam obţine mai mult de la acest meci, iar faptul că am pierdut este numai vina noastră. Acum trebuie să ne concentrăm asupra meciului retur, pe care-l vom juca în faţa fanilor. Este un avantaj faptul că jucăm acasă al doilea meci, dar calificarea este la fel de dificil de obţinut, pentru că, în cel mai bun caz ne vom califica după disputarea unui set de aur”, a declarat antrenorul Zalăului, Stoyan Stoev, la finalul partidei din Turcia.
Partida retur dintre cele două formaţii este programată în 18 noiembrie, în Sala Sporturilor din Zalău.
Cel mai bun trăgător al meciului a fost Marian Bala, care a reuşit 17 puncte, iar cel mai bun jucător al partidei a fost Agamez Urango, de la gazde. Tot Urango a avut şi cel mai bun serviciu, reuşind patru aşi, iar cea mai bună preluare a avut-o Aydin Yasin. Cel mai bun jucător la blocaj a fost tot de la gazde, Gok Emin.
Galatasaray Istanbul: Yudin Igor, Agamez Urango, Aydin Yasin, Emet Ibrahim, Gok Emin, Tervaportti Eemi şo Ayvazoglu Can – libero. Au mai evoluat: Lagumdzija Adis, Akseker Halil şi Zambak Bogachan. Antrenor: Ozbey Nedim
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Marian Bala, Leonardo Dal Bosco şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Răzvan Olteanu şi Rareş Bălean. Antrenori: Stoyan Stoev (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
sursa foto: cev.lu

Leave a Comment