Găsit în conflict de interese, Deputatul Iuliu Nosa contestă decizia ANI la Curtea de Apel Cluj

Deputatul sălăjean Iuliu Nosa a depus, la Curtea de Apel Cluj, o contestaţie împotriva raportului Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care s-a constatat că acesta ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, după ce şi-a angajat fiul la propriul birou parlamentar. Aceasta a fost înregistrată pe rolul instanţei clujene în cursul zilei de miercuri, 4 noiembrie.
Reamintim că, în cursul lunii octombrie, ANI a făcut cunoscut, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că s-a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foşti sau actuali parlamentari (14 actuali deputaţi, 17 foşti deputaţi şi un senator), care şi-au angajat rudele în cadrul birourilor parlamentare. Valoarea totală a contractelor încheiate cu încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese este de 1.062.798 de lei (aproximativ 240.000 de euro).
Pe lista publicată de ANI s-a aflat şi deputatul sălăjean. „În calitate de deputat, Iuliu Nosa a încheiat în legislatura 2008 – 2012, un contract civil şi un contract individual de muncă prin care şi-a angajat fiul în funcţia de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161 din 2003. În baza contractelor încheiate, fiul deputatului Nosa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 35.971 de lei, la care se adaugă indemnizaţia pentru creşterea copilului pe care a primit-o timp de un an, începând cu data de 20 martie 2012”, au precizat reprezentanţii Agenţiei.
De cealaltă parte, Iuliu Nosa declara la acea vreme că, într-adevăr, a primit o înştiinţare în luna septembrie cu privire la faptul că face obiectul unui dosar, însă nu consideră că s-ar fi aflat în vreun conflict de interese. „Am răspuns la scurt timp acestei înştiinţări şi am comunicat faptul că fiul meu, Nosa Ionuţ, a fost angajat al Camerei Deputaţilor, contractul fiind semnat de Camera Deputaţilor, mai precis de către juridic şi de către secretarul general al camerei, Gheorghe Barbu. Din punctul meu de vedere, nu vreau să învinovăţesc pe nimeni însă nici nu consider că m-aş afla, potrivit acestei situaţii, în vreun conflict de interese”, ne-a declarat deputatul sălăjean imediat după publicarea listei de către ANI.
De asemenea, în comunicatul menţionat, se mai preciza faptul Agenţia va depune toate diligenţele necesare în vederea anulării actelor emise, adoptate sau întocmite cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Totodată, se mai menţiona că, în perioada 2011- 2015, Agenţia Naţională de Integritate a constatat alte 22 de cazuri de membri ai Parlamentului care şi-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, încălcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natură penală şi administrativă. În ceea ce priveşte conflictele de interese de natură penală, în urma sesizării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi trimiterea acestora în judecată, instanţa a dispus condamnarea la închisoare cu suspendarea pedepsei şi interzicerea unor drepturi în 17 cazuri (dintre care nouă sentinţe irevocabile).

Alte articole

7 Thoughts to “Găsit în conflict de interese, Deputatul Iuliu Nosa contestă decizia ANI la Curtea de Apel Cluj”

 1. Ce pozitie de nesimtit.Trebuie depus urgent la brutarie……..

 2. Anonim

  Domnule deputat Nosa, invocarea necunoașterii legii nu te absolvă de efectele ei. Zici că nu vrei să învinovățești pe nimeni? Dar dumneata ești vinovatul, nerușinatule!

 3. Anonim

  Ei, vedeți, împotriva ăstora s-a ieșit în stradă! Șmecher tertipul folosit: vezi Doamne nu el l-a angajat, ci secretarul C.D. Ar fi oare în stare să spună că nu e fiul lui ca să nu mai fie în conflict de interese

 4. Anonim

  Ai de capu’ me cata nesimtire de la umflatu’ asta! Unii chiar nu mai au nici pic de bun simt!

 5. zalaucu

  mai nenorocitule ,parerea ta nu conteaza nici cat un rahat inghetat.importanta este decizia justitiei,si n am vazut nici un cuvant in acest sens de la tine.!!!???ei vezi ??d aia au iesit ROMANI in strada.!!!!pt . nesimtiti ca tine.!!!!!!????

 6. zalaucu

  ca sa scapi propun un test de paternitate!!!!!ce zici???

Leave a Comment