FRF: UEFA nu a autorizat afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal

Federaţia Română de Fotbal consideră protejarea integrităţii fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunţul Federaţiei Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

-UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

-Considerăm că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul respectiv întrucât afişarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conţinut provocator şi/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranţă comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federaţia Română de Fotbal aminteşte că revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la ură şi violenţă la meciurile din competiţiile europene.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

3 Thoughts to “FRF: UEFA nu a autorizat afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal”

  1. Esc

    Care Ungarie mare.Cea facuta artificial prin rapturi teritporiale. Au aruncat pe piata o stire falsa ca sa vada reactia.Si au vazuto.Pasarea malai viteazul.

    1. Ioan

      Ceea ce nu înțeleg eu este de ce presa din România s-a dus după fentă, cum se zice în fotbal. Adică de ce au publicat de bun ce a scris un ziarist din Ungaria și nu au verificat deloc?

  2. […] Federaţia Română de Fotbal consideră protejarea integrităţii fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată. FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunţul Federaţiei Maghiare de Fotbal. Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări: -UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European. -Considerăm că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul respectiv întrucât afişarea acestor…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment