Fraţii Verdeş, câştigători la „Aegon Tennis Cup” de la Cluj-Napoca

Evoluţii remarcabile pentru fraţii Verdeş, Eric şi Patrick, la ediţia din acest an a turneului de tenis de câmp, „Aegon Tennis Cup”, ce s-a desfăşurat la Cluj-Napoca.

Ambii sportivi legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal Zalău au avut o prestaţie foarte bună, reuşuind să obţină locul I la categoria 16, respectiv 12 ani.

Eric Verdeş a dominat efectiv competiţia la categoria 16 ani. Cei şapte participanţi au fost împărţiţi în două grupe, iar Eric Verdeş a câştigat de o manieră categorică toate cele trei meciuri susţinute în faza grupelor.

Repartizat în grupa a doua, tenismenul pregătit de Constantin Carp l-a învins în primul meci cu scorul de 6 – 0, 6 – 1 pe Dragoş Oană, de la CS Universitar Târgu Mureş, iar în al doilea duel a dispus cu 6 – 1, 6 – 3 de sigheteanul Ioan Tăut. Verdeş l-a avut ca adversar în al treilea duel pe clujeanul Paul-David Drăgan, în faţa căruia a obţinut cea mai clară victorie, 6 – 0, 6 – 0.

Adversarul din finală a fost câştigătorul primei grupe, David Cercel, din Sibiu, pe care Eric Verdeş l-a învins cu 6 – 3, 6 – 0.

În două grupe au fost împărţiţi competitorii şi la categoria 12 ani, unde a evoluat Patrick Verdeş. Acesta a obţinut două victorii clare, obţinând locul unu în grupă. Morar Tiberius, din Bistriţa, a fost prima victimă a lui Patrick Verdeş, de care a dispus cu 6 – 0, 6 – 0, iar în al doilea meci l-a învins cu 6 – 2, 6 – 2 pe Andrei Florea, de la Tenis Club Enache Bucureşti.

Zălăuanul a jucat finala împotriva câştigătorului celeilalte grupe, Camil Slătaru, din Craiova, pe care l-a învins cu 6 – 3, 3 – 6, 7 – 6 (3), ocupând prima poziţie la categoria lui de vârstă.

La competiţia de la Cluj-Napoca au mai participat şi două tenismene de la CSM Zalău, Andreea Peczer şi Oana Flonta, ambele clasâbndu-se pe podium la categoria 14, respectiv 12 ani.

La categoria 12 ani a evoluat şi Bianca Ilieş, de la Palatul Copiilor din Zalău, dar aceasta a pierdut în primul tur în faţa unei dintre favoritele concursului.

Leave a Comment