Volei Municipal, o victorie şi o înfrângere în primele două jocuri de la „Cupa Explorări”

Volei Municipal Zalău a participat în perioada 8 – 10 septembrie la ediţia din acest an a „Cupei Explorări”, eveniment organizat de clubul Ştiinţa Explorări Baia Mare şi la care au mai fost invitate Unirea Dej şi formaţia maghiară, RK Kecskemet.
Turneul a debutat cu partida dintre Unirea Dej şi Volei Municipal Zalău, partidă câştigată de dejeni cu scorul de 3 – 2.
Antrenorii Marian Constantin şi Bogdan Nicolae au folosit un sextet de bază în care s-au regăsit şi doi dintre jucătorii transferaţi în această vară, coordonatorul Dobromir Dimitrov şi universalul Pavel Adamajtis. În formula de start s-a aflat şi zălăuanul Rareş Bălean, care evoluează pe postul de trăgător secund, cel căruia, conducerea tehnică a afirmat că îi va da şansa să evolueze titular în noul sezon.
Zălăuanii s-au impus cu 25 – 23 în actul de debut al partidei cu Unirea Dej, după ce formaţia de pe malul Someşului s-a aflat în avantaj la ambele întreruperi tehnice. Lipsa de omogenizare şi-a spus cuvântul în tabăra zălăuană, dejenii reuşind să câştige următoarele două seturi cu 25 – 20, respectiv 25 – 23. Campioana a trimis meciul în tie-break, după ce a câştigat cu 25 – 23 setul patru, însă dejenii au punctat mai bine în setul decisiv, câştigând cu 15 – 6.
Tot în prima zi a turneului, Ştiinţa Explorări Baia Mare s-a impus cu scorul de 3 – 1 în faţa echipei maghiare, RK Kecskemet.
Evoluţia echipei zălăuane a fost mai bună în cel de-al doilea meci al turneului, Volei Municipal câştigând cu scorul de 3 – 1 duelul cu voleibaliştii maghiari.
Zalăul s-a impus cu 25 – 18 în primul set, după care, Kecskemet a restabilit egalitatea, impunându-se la 21. Partida s-a încheiat după alte două seturi, câştige de zălăuani cu 25 – 18, respectiv 25 – 22.
Duminică, în ultima zi a turneului, au fost programate partidele: Unirea Dej – RK Kecskemet şi Ştiinţa Explorări Baia Mare – Volei Municipal Zalău.
În perioada 15 – 17 septembrie, Volei Municipal Zalău va participa la al doilea turneu de pregătire din această toamnă. Campioana României va evolua la „Cupa Arcada”, organizată de Arcada Galaţi, la care au mai fost invitate Dinamo şi Steaua Bucureşti.

Leave a Comment