Fotbalul sălăjean îşi alege sâmbătă preşedintele

Finalul acestei săptămâni va fi unul extrem de important pentru fotbalul sălăjean, cei 47 de delegaţi ai echipelor din Ligile a IV-a şi a V-a, dar şi ai cluburilor de copii şi juniori urmând să aleagă noua conducere a Asociaţiei Judeţene de Fotbal cu care vor „defila” în următorii patru ani.
Actualul preşedinte, Dan Costin, a decis să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al AJF Sălaj, Daniel Sabou, managerul clubului Viitorul Zalău şi Ioan Onicaş, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal fiind persoanele care vor să conducă fotbalul din judeţ pentru următorii patru ani.
Daniel Sabou are în spate o carieră de jucător pe care mulţi dintre fotbaliştii sălăjeni ai acelei perioade şi-ar fi dorit să o aibă, iar de 11 ani conduce cel mai cunoscut club de copii şi juniori din Sălaj. Managerul clubului Viitorul consideră că experienţa pe care a dobândit-o în cei 11 ani, dar şi relaţiile pe care le are cu o mare parte din fostele glorii ale fotbalului românesc îl vor ajuta să revigoreze fotbalul sălăjean în următorii patru ani.
„Evenimentul de sâmbătă poate fi numit o competiţie, dar nu o luptă. Eu nu mă lupt cu nimeni, vreau doar să schimb în bine imaginea fotbalului sălăjean. Nu am dorit să-mi fac prea multă campanie în această perioadă, deoarece consider că imaginea mea şi a celuilalt candidat este dată de realizările fiecăruia de-a lungul anilor. Cred că oamenii mă apreciază prin ceea ce am făcut în fotbalul juvenil sălăjean în decursul celor 11 ani şi prin imaginea pe care am creat-o acestui municipiu şi judeţ. Organizăm în fiecare vară unul dintre cele mai mari turnee de copii şi juniori, iar în ultimii ani am adus la Zalău nume consacrate din fotbalul românesc, oameni care mi-au promis că vor fi alături de mine în cazul în care voi deveni preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Faptul că un club din Zalău, căruia poate puţină lume îi dădea o şansă în urmă cu 11 ani, a ajuns să fie cunoscut şi apreciat atât la nivel naţional, cât şi internaţional înseamnă enorm pentru mine ca manager şi pentru antrenorii cu care colaborez. Cred că am puterea de a îndrepta lucrurile în fotbalul sălăjean şi de a le readuce pe făgaşul normal, aşa cum am avut forţa necesară să fac din Viitorul Zalău un club cu tradiţie”, a declarat Daniel Sabou.
Ioan Onicaş a activat ani buni la cel mai înalt nivel al arbitrajului românesc, deţinând la un moment dat şi ecusonul FIFA. În prezent este observator în Liga I, ofiţer de Dezvoltare Regional în cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor şi preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal. Fostul arbitru asistent este de părere că evenimentul de sâmbătă este unul foarte important, fiindcă este în joc viitorul fotbalului sălăjean.
„Împreună cu echipa cu care voi lucra, am reuşit să prezentăm şi să discutăm proiectul nostru cu aproape toţi membrii afiliaţi. Multe din propunerile şi neajunsurile constatate se regăsesc deja în programul pe care noi îl aveam pregătit şi pe care vrem să îl punem în aplicare. Am luat la cunoştiinţă şi alte probleme cu care se confruntă echipele şi deja le-am inclus pe lista de priorităţi. Cu toate că sunt multe probleme, suntem convinşi că există soluţii şi că avem capacitatea de a le rezolva şi de a ridica nivelul fotbalului sălăjean. Există multe oportunităţi, se pot realiza lucruri importante, dar toate acestea numai împreună şi cu sprijinul membrilor afiliaţi. Am o încredere foarte mare în reprezentanţii echipelor şi sunt sigur ca vor alege soluţiile cele mai bune, pentru că este în joc viitorul fotbalului sălăjean. Sloganul „respect” este principiul de bază cu care am plecat la drum şi de la care noi nu ne vom abate sub nicio formă, nici într-un moment”, a afirmat Onicaş, care a ocupat funcţia de vicepreşedinte al AJF Sălaj în ultimii patru ani.
Pentru cele două posturi de vicepreşedinţi au fost validate trei persoane: Marius Paşca – antrenorul echipei Luceafărul Bălan, Ioan Barou – primarul comunei Bocşa şi Osz Andrei – vicepreşedinte CS Barcău Nuşfalău.
Adunarea Generală a AJF Sălaj este programată sâmbătă, începând cu ora 11, în sala 25 din Corpul B al Colegiului Naţional „Silvania” Zalău, însă reprezentanţii echipelor sunt aşteptaţi începând cu ora 9:30 cu delegaţiile din partea Cluburilor sau Asociaţiilor Sportive.

One Thought to “Fotbalul sălăjean îşi alege sâmbătă preşedintele”

  1. Onicas ar insemna o calamitate pt viitorul fotbalului Salajan . Se stie de ce . Orice comentariu este de prisos !

Leave a Comment