Schimbarea viceprimarului Daniela Coţa a fost aprobată de magistraţii sălăjeni

Cunoscutul dosar „Prefectura vs. Consiliul Local (CL) Zalău” privind schimbarea viceprimarului Daniela Coţa, aflat pe rolul instanţei sălăjene, având pentru a patra oară termen de judecată data de 13 februarie a fost soluţionat de magistraţii sălăjeni. Decizia a fost luată joi, 19 februarie, astfel că, potrivit judecătorului Cristina Ştef purtător de cuvânt al Tribunalului Sălaj, „se respinge cererea formulată de reclamantul Prefectul Judeţului Sălaj şi a intervenientului Coţa Gabriela Daniela”.
Mai exact, Instituţia Prefectului Sălaj a pierdut „lupta” pentru susţinerea Danielei Coţa în funcţia de viceprimar al Municipiului Zalău. Soluţia dată de magistraţi, nu este definitivă şi poate fi atacată în 15 zile de la comunicare. „După ce vom vedea motivarea instanţei, se va lua o hotărâre cu privire la recurs”, a precizat Ionel Ciunt, prefectul judeţului Sălaj. De aceeaşi părere fiind şi Daniela Coţa, care aşteaptă la rândul său motivarea instanţei.
Reamintim că dispută dintre Prefectura Sălaj şi CL Zalău a început în cursul lunii august 2014, când consilierii locali, în cadrul unei şedinţe extraordinare din luna august, au votat două proiecte de hotărâre cu privire “la schimbarea din funcţia de viceprimar al Municipiului Zalău a doamnei Coţa Daniela” şi cel cu privire la “alegerea unui viceprimar al Municipiului Zalău”. La data precizată, consilierii au decis prin vot secret, desigur, şi alegerea unui nou viceprimar în persoana lui Claudiu Bîrsan. Noul ales nu a reuşit să ocupe fotoliul de viceprimar, numirea acestuia fiind tergiversată, timp în care Instituţia Prefectului, respectiv prefectul judeţului, a atacat în contencios administrativ decizia CL Zalău la Tribunalul Sălaj, în data de 13 august 2014. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 17 octombrie, care a fost amânat de trei ori: 28 noiembrie, 9 ianuarie, respectiv 13 februarie, acesta din urmă cu pronunţarea soluţiei în data de 19 februarie.

11 Thoughts to “Schimbarea viceprimarului Daniela Coţa a fost aprobată de magistraţii sălăjeni”

 1. Vlad

  Cand unii sunt dati jos abuziv din scaunul pe care il ocupa si isi recupereaza functia in instanta … primesc sume compensatorii pentru perioada cat au fost indepartati de pe pozitia respectiva. Oare in acest caz doamna Cota va fi pusa sa dea banii inapoi pentru functia ocupata abuziv ? cel putin asa ar fi normal … parerea mea. In alte state chiar si toate deciziile luate in acea perioada de acel magistrat sau angajat la stat pot fi atacate in instanta si anulate… Poate isi asuma acest lucru Prefectura ? atunci va fi tot din banii contribuabililor … actiuni de c…. tara de c….

 2. Paula

  Mai este ceva cale de bătut pana la o sentința definitiva. Cine știe care va fi finalul ? De ce sa aruncam cu piatra pana nu vedem o decizie definitiva ?

 3. Anonim

  Daca pierde Prefectura cine plateste cheltuielile de judecata?PSD-ul?Sau Ciunt+Cota?

 4. flavius

  urmeaza o gramada de cai de atac, cine se bucura acum pentru neplacerile vicesei, se bucura degeaba! de obicei, marile surprize abia spre final vin! Asa ca o pozitie rezervata este cea mai indicata

 5. Anonim

  Daca acelasi CL Zalau a facut-o viceprimar si in prezent nu o mai vrea ,ce mai vrea scorpia asta?daca ar avea obraz s-ar da la o parte.

 6. Bravo Dna Cota nu le faceti jocul , unor neica nimeni ca un Capalnasiu sau Barsan , niste oportunisti care au facut mult rau municipiului si judetului ! Ramaneti pe pozitii si nu le lasa satisfacti pt ca vor ciolanul ! Barsan se uita in oglinda oare ??? dar maestru Capalnache care a iesit primar in exclusivitate datorita USL ului , altfel lumea il uita demult, ca un primar f.f. slab, cel mai slab de dupa revolutie !! Privitim , orasul , bulevardul, semafoarele „Capalnasiu” si multe altele si va convingeti ….. Un episod trist , precum Basescu …

 7. Anonim

  Aceasta duduie este de neinteles de ce se tine cu ,,dintii” de scaun.Daca consilierii locali care au si votat-o acum n-o mai vor sa plece la cratita!

 8. Vlad

  Ba … ce va stresati … daca ea vrea sa fie viceprimar … face ce vrea ea ! … pentru ca poate 🙂

Leave a Comment