Federaţia Română de Volei le „bagă pumnul în gură” jucătorilor români

Situaţia voleiului românesc la nivel de echipe naţionale a avut de suferit în ultimii ani, iar decizia luată de Federaţia Română de Volei zilele trecute nu a făcut altceva decât să complice şi mai mult lucrurile. În cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Volei desfăşurată miercuri, s-a votat ca începând din sezonul viitor, echipele să aibă dreptul de a trece pe foaia de joc, dar şi de a evolua în acelaşi timp cu şase jucători străini în teren. Decizia este una cât se poate de stupidă, având în vedere că prin această hotărâre vor avea de suferit voleibaliştii români şi, totodată, echipele naţionale.
Adrian Feher, libero-ul echipei zălăuane, care este şi unul dintre cei mai experiemntaţi jucători români din campionatul intern, consideră că această decizie poate fi benefică doar pentru echipele care evoluează în cupele europene.
„Este o decizie prin care echipele au posibilitatea să se întărească, să facă rezultate mai bune în cupele europene, dar pentru echipele naţionale nu este o decizie bună. Pe termen lung, nu cred că este o decizie bună, fiindcă, în aceste condiţii, juniorii care s-au calificat la Campionatul European nu vor avea loc să joace la echipele din Divizia A atâta timp cât vor concura cu nişte voleibalişti cu experienţă din Bulgaria, Serbia sau din alte ţări. Problema nu va fi la nivel de vârf, fiindcă primele două echipe îşi permit să cumpere nişte străini valoroşi. Problema va fi la echipele de locurile şase – opt, care vor apela la jucători străini în loc să le dea şansa tinerilor să joace”, a afirmat Feher.
Având în vedere că regulamentul va da posibilitatea echipelor să transfere maxim şase străini, cluburile nu vor fi nevoite să aibă şase jucători români în lot, fiind nevoie de patru, maxim cinci voleibalişti din România.
În sezonul trecut, regulamentul obliga echipele să aibă trei jucători români în teren pe tot parcursul jocului.

One Thought to “Federaţia Română de Volei le „bagă pumnul în gură” jucătorilor români”

  1. […] Situaţia voleiului românesc la nivel de echipe naţionale a avut de suferit în ultimii ani, iar decizia luată de Federaţia Română de Volei zilele trecute nu a făcut altceva decât să complice şi mai mult lucrurile. În cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Volei desfăşurată miercuri, s-a votat ca începând din sezonul viitor, echipele să aibă dreptul de a trece pe foaia de joc, dar şi de a evolua în acelaşi timp cu şase jucători străini în teren. Decizia este una cât se poate de stupidă, având în vedere că prin această hotărâre vor avea de suferit voleibaliştii români …read more […]

Leave a Comment