FC Zalău rămâne fără ambii nigerieni

Benjamin Kuku va semna vineri contractul cu vicecampioana ASA Târgu Mureş, iar Ibrahim Jamilu susţine în această perioadă probe de joc la echipa din Liga a II-a, ACS Berceni

„Telenovela” Kuku pare să se fi încheiat. Jucătorul nigerian transferat în vara anului trecut la FC Zalău a ajuns în cele din urmă la ASA Târgu Mureş, după ce zilele trecute conducerea afirmase că în lotul vicecampioanei există deja trei jucători extracomunitari, iar Benjamin Kuku are şanse foarte mici să ajungă la echipă.
După ce s-a aflat câteva zile în probe la vicecampioana României, Kuku a plecat luni la Târgu Mureş împreună cu preşedintele Ioan Morar, iar cele două cluburi vor semna vineri contractul prin care nigerianul devine jucătorul echipei de pe Mureş.
„Kuku a plecat luni la Târgu Mureş împreună cu mine, iar începând de marţi se pregăteşte sub comanda antrenorului Vasile Miriuţă. Ne-am înţeles cu cei din conducerea echipei ASA Târgu Mureş, iar vineri vom semna contractul”, ne-a declarat Ioan Morar.
FC Zalău s-a despărţit şi de celălalt nigerian, Ibrahim Jamilu, care susţine în aceste zile probe de joc la echipa din Liga a II-a, ACS Berceni. „Jamilu a plecat luni seara în probe la echipa din Berceni, iar în zilele următoare vom purta negocieri în privinţa transferului său dacă cei de la Berceni vor fi mulţumiţi de serviciile lor”, a mai precizat preşedintele FC Zalău.
Chiar dacă nu a avut ocazia să-i antrezene pe cei doi fotbalişti „de culoare”, antrenorul Constantin Olariu consideră o pierdere plecarea celor doi jucători.
„Nu îi cunosc foarte bine, fiindcă nu i-am antrenat eu în sezonul trecut, dar am înţeles că erau jucători de bază. Dacă clubul are de câştigat de pe urma transferurilor este un lucru benefic, mai ales că situaţia nu este prea roză din punct de vedere financiar. Oricum, regulamentul nu ne dădea voie să jucăm în primul „11” decât cu unul dintre ei, aşa că, mai repede sau mai târziu, trebuia să renunţăm la unul dintre ei”, a declarat Olariu.
Chiar dacă nu va rămâne la ASC Berceni, Jamilu va susţine probe de joc la alte echipe până la începerea campionatului, afirmând că doreşte să joace la un nivel mai ridicat decât cel din Liga a III-a.

Leave a Comment