FC Zalău, locul trei după primele două etape

„Echipa a lăsat o impresie bună în primele două meciuri”, spune preşedintele Ioan Morar

FC Zalău a obţinut patru puncte în primele două etape din noul sezon al Ligii a III-a de fotbal, după egalul înregistrat la Ineu, 1 – 1, în prima etapă şi victoria cu 3 – 0 de săptămâna trecută, în faţa Sănătăţii Cluj.
Golul din remiza cu CS Ineu a fost marcat de Mihai Bode, iar în victoria de vineri au punctat Codruţ Ardelean, de două ori şi Raul Stanciu.
După primele două runde, FC Zalău se situează pe poziţia a III-a în clasament, iar preşedintele clubului, Ioan Morar, s-a arătat mulţumit de evoluţia echipei din primele două runde. „Echipa a lăsat o impresie bună în primele două meciuri, dar, cu mai multă atenţie, puteam obţine şase puncte. La Ineu am ratat câteva ocazii importante, la care jucătorii nu au fost suficient de atenţi la finalizare. Urmează însă adversari mai dificili, iar băieţii vor trebui să dea dovadă de şi mai multă concentrare, pentru a putea obţine rezultate favorabile”, a declarat Morar.
Salariile jucătorilor au fost reduse în această vară, însă, pentru a fi la fel de motivaţi, conducerea acordă prime de joc pentru fiecare rezultat favorabil atât în deplasare, cât şi pe teren propriu. Preşedintele echipei zălăuane a precizat că „jucătorii au primit prima primă de joc, pentru egalul de la Ineu, iar săptămâna viitoare le vom acorda şi premiul pentru victoria cu Sănătatea Cluj. Cu salariile suntem la zi, iar atmosfera la echipă este foarte bună”.
Gruparea de la poalele Meseşului va evolua vineri în deplasare, urmând să întâlnească Şoimii Pâncota, echipă situată pe locul zece, dar cu un meci mai puţin disputat. Pâncota trebuia să joace în prima etapă cu FC Maramureş Universitar Baia Mare, dar echipa băimăreană nu s-a prezentat la meciurile din primele două etape şi a fost exclusă din campionat. „Ştiam încă de la tragerea la sorţi că FCM Universitar Baia Mare nu se va prezenta la meciuri, fiindcă s-au confruntat cu probleme financiare. Păcat că s-au făcut tot felul de presiuni, iar Federaţia nu a dat locul altei echipei. toată lumea va sta câte o etapă, dar numai în prima fază a campionatului, fiindcă în play-off vor juca primele şase echipe, iar în play-out vor evolua formaţiile clasate pe locurile 7 – 11”.
Ioan Morar speră ca echipa pe care o conduce să se întoarcă neînvinsă de la Pâncota. „Ne confruntăm cu o serie de probleme în lot, fiindcă Victor Dobrescu, Cosmin Cosma şi Cosmin Sabou se pregătesc separat. Cosma şi Sabou au şanse mari să joace vineri, dar sper să poată fi refăcut şi Dobrescu. Ar fi foarte bine dacă ne-ar putea ajuta cel puţin o repriză”, a mai spus oficialul zălăuan.
Partida dintre Şomii Pâncota şi FC Zalău este programată vineri, de la ora 17, pe Stadionul Naţional din Sebiş.

Leave a Comment