FC Zalău, la trei puncte de Liga a II-a

FC Zalău – Unirea Dej 3 – 0 (1 – 0)
Au marcat: Bogdan Roghină (min. 15), Cosmin Cozma (min. 46) şi Kinczel Ervin (min. 83)

FC Zalău a încheiat prima parte din actualul sezon al Ligii a III-a de fotbal pe locul doi, fiind cea mai bună clasare la finalul primei părţi a campionatului de după promovare. Jucătorii pregătiţi de Călin Pop şi Cristian Oros au dispus vineri după-amiaza, în ultimul meci al turului, cu scorul de 3 – 0 de penultima clasată, Unirea Dej. Scorul l-a deschis Bogdan Roghină, după un sfert de oră, reluând balonul în plasă după un şut-centrare trimis de Raul Stanciu din afara careului. Nigerianul Jamilu putea mării avantajul Zalăului în minutul 26, însă şutul său de la aproximativ 30 de metri a lovit bara transversală. Şi Daniel Supuran a avut şansa de a duce scorul la 2 – 0 până la pauză, dar a ratat din situaţie de „unu la unu”.
Partea secundă a început cum nu se putea mai bine pentru FC Zalău, căpitanul Cosmin Cozma reuşit un gol de generic TV, lăsându-l fără replică pe portarul advers după un şut trimis de la aproximativ 30 de metri.
FC Zalău a irosit şansa de a face 3 – 0 în minutul 60, şutul lui Kinczel Ervin lovind bara transversală. Jucătorul adus în vară de la Olimpia Satu Mare nu a mai greşit, însă, în minutul 83, când a reluat balonul cu capul în plasă, după o învălmăşeală în careul oaspeţilor.
„Meciurile cu Unirea Dej au fost întotdeauna grele, indiferent pe ce loc ne situam noi sau ei. Astăzi (vineri, n.r.) am avut o evoluţie bună, uneori am practicat chiar un joc spectaculos. Nu am fructificat toate ocaziile, dar 3 – 0 este un scor cât se poate de clar”, a afirmat la finalul partidei antrenorul Călin Pop, care a recunoscut că nu se aştepta ca FC Zalău să încheie turul pe poziţia a doua. „Este o clasare la care nici eu nu credeam dacă m-ar fi întrebat cineva la începutul campionatului. Am avut un parcurs extraordinar, mai ales în ultimele şase etape, în care nu am suferit nicio înfrângere. Din ultimele trei etape am obţinut maximum de puncte şi prin prisma celorlalte rezultate, ne-am consolidat poziţia a doua în clasament. Vreau să felicit jucătorii pentru evoluţia avută în turul campionatului şi să le mulţumesc spectatorilor care au fost alături de noi la fiecare meci de pe teren propriu”.
De cealaltă parte, tehnicianul Unirii Dej, Eusebiu Şuvagău, a recunoscut superioritatea echipei zălăuane. „Nu ne-am aşteptat să obţinem mare lucru din acest meci, pentru că ştiam potenţialul echipei din Zalău. FC Zalău este o echipă bună şi vreau să o felicit pentru victorie. Noi suntem o echipă cu mulţi jucători tineri, majoriatea de pe plan local. Suferim în continuare pe faza de atac, ceea ce se şi vede, având în vedere numărul mic de goluri marcate. Am avut în teren jucător chiar şi de 15 ani, dar, cu timpul, cred că băieţii vor acumula experienţă şi nu vor mai primi goluri atât de uşor”.
După victoria în faţa Dejului, FC Zalău a acumulat 26 de puncte, ocupând locul doi în clasamentul Seriei a V-a la finalul turului. Lider este FCM Baia Mare, cu 29 de puncte.
FC Zalău: Claudiu Băican – Adrian Sabău, Iulian Petrache, Cosmin Cozma, Gabriel Ţiriac, Kinczel Ervin, Ibrahim Jamilu (min. 84, Alexandru Pop), Bogdan Roghină, Raul Stanciu, Daniel Supuran (min. 61, Alberto Vălimăreanu) şi Benjamin Kuku (min. 65, Cristian Tăbârţă). Antrenori: Călin Pop şi Cristian Oros
Unirea Dej: Lucian Blaga – Cerquetani Mauro (min. 82, Papp Norbert), Cornel Pop (min. 46, Flaviu Băieşu), Kovacs Szabolcs, Dan Plăian, Mircea Bogdan, Adrian Bud (min. 53, Raul Prodan), Radu Găbruş, Florin Blaj, Ardian Boroştean şi Andrei Moldovan (min. 61, Dan Gherghel). Antrenor: Eusebiu Şuvagău

Leave a Comment