Naţionala lui „tata” Puiu

Din punct de vedere al jocului, nu putem spune că România a arătat mult mai bine în partidele cu Irlanda de Nord şi cu Danemarca decât a arătat cu Victor Piţurcă pe banca tehnică. Nu suntem, încă, o Românie care să se poată bate de la egal la egal cu orice echipă din lume, dar suntem o naţională cu mai mult tupeu. O reprezentativă care leagă, parcă, mai bine jocul decât a făcut-o înainte, una care nu mai are, parcă, un joc atât de crispat, cu toate că nu este nici foarte spectaculos. „Tricolorii” şi poate noi, toţi cei care iubim „sportul rege”, aveam nevoie de această modificare pe banca primei reprezentative. Cu toate că nu şi-a putut ascunde emoţiile la redebutul său pe banca echipei naţionale aşa cum nu a putut ascunde nici „tradiţia” cu iconiţele, Anghel Iordănescu pare să aibă idei mai bune decât a avut Piţurcă în ceea ce priveşte jocul echipei şi viitorul acesteia. „Tata” Puiu arată că este un General nu numai la propriu, iar jucătorii par să perceapă foarte bine mesajele acestuia.
Forţat şi de accidentări, Iordănescu a început meciul amical cu Danemarca cu o formulă schimbată în mare parte faţă de cea cu Irlanda de Nord unde, e drept, punctele erau mult mai importante. România nu a făcut spectacol marţi seara în faţa a cel mult 12.000 de spectatori, dar a avut câteva momente în care a demonstrat că poate fi „naţionala unui nou început”. Sânmărtean, în ciuda faptului că nu a mai fost în apele lui cum s-a întâmplat cu Irlanda de Nord, a reuşit câteva „broderii”, iar „nebunul” Keşeru a arătat că Generalul se poate baza pe serviciile lui mult timp de acum înainte.
Odată cu revenirea lui Iordănescu pe banca echipei naţionale le-a revenit, parcă, şi jucătorilor respectul pentru ceea ce reprezintă, adică pentru tricolor. Îi va fi greu Generalului să refacă o „Generaţie de Aur”, cu care a fost la un pas de a juca semifinala unui Campionat Mondial, însă nu imposibil să readucă naţionala pe drumul dorit de toţi românii.
„Tricolorii” au demonstrat în decurs de cinci zile că merită să fie prezenţi la a XV-a ediţie a Campionatului European de Fotbal. Oricum, un lucru este cert: jocul şi viitorul echipei naţionale arată mai bine decât ne-am fi închipuit în momentul anunţării noului selecţioner.

Leave a Comment