FC Zalău, învinsă la scor de neprezentare în ultimul amical al verii

Ultimul meci de verificare din această vară pentru FC Zalău a avut loc sâmbătă, în deplasare, adversară fiind formaţia din Liga a II-a, Olimpia Satu Mare. Echipa pregătită de Constantin Olariu a cedat cu scorul de 0 – 3, după ce sătmărenii aveau încă de la pauză un avantaj de două goluri.
Formaţia de pe Someş a deschis scorul în minutul zece, prin Faur, iar cinci minute mai târziu, gazdele au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, după un fault în careul zălăuan asupra lui Villand. Selagea a transformat penalty-ul, stabilind scorul primei reprize.
Tăbârţă a avut posibilitatea de a reduce din handicap până la pauză, dar nu a reuşit să-l învingă pe portarul Băican din poziţie de „unu la unu”. În minutul 50, zălăuanii au beneficiat de o lovitură liberă de la aproximativ 16 metri, dar mingea trimisă de Raul Stanciu a lovit bara transversală.
Scorul final a fost stabilit în minutul 57. După o cursă de 40 de metri, în care a depăşit destul de uşor mai mulţi jucători zălăuani, Cădar a centrat balonul în faţa porţii pentru Boştină, iar acesta din urmă a înscris din numai patru metri.
„Jocul echipei nu arată încă aşa cum ne-am dori. Chiar dacă mai sunt două săptămâni până la începerea campionatului, lotul nu este încă definitivat. Au fost multe schimbări în lot de la începerea pregătirilor, iar acest lucru i-a dat bătăi de cap noului antrenor. Scopul nostru este de a reconstrui o echipă cu jucători tineri, dar este nevoie şi de câţiva jucători cu experienţă”, a precizat preşedintele Ioan Morar.
Amicalul cu Olimpia Satu Mare a fost al cincilea joc de verificare din această vară pentru FC Zalău. În primele patru, zălăuanii au înregistrat două vitorii (5 – 1 cu Silvania Cehu Silvaniei, 6 – 2 cu Luceafărul Bălan), o remiză (4 – 4 cu Viitorul Ulmeni) şi o înfrângere (0 – 4 cu Universitatea Cluj).
Zălăuanii vor efectua în această săptămână un stagiu de pregătire centralizată pe plan local, iar săptămâna viitoare vor fi puse la punct ultimele detalii pentru noul sezon care va debuta în data de 28 august.
Olimpia Satu Mare: Băican – Ciul, Tătaru, Heil, Iuhas, Takacs, Selagea, Villand, Bîgiu, Unguru şi Faur. Au mai evoluat: Cherecheş – Roatiş, Cădar, Rus, Lukacs, Bura, Socaci şi Boştină. Antrenor: Tiberiu Csik
FC Zalău: Man – Burcă, Dumbrăvean, Tonko, Varga, Fluieraş, Stanciu, Cheţan, Tarbo, Bercean şi Tăbârţă. Au mai evoluat: Muscan – Pop, Meleg, Tomşa şi Brânduşe. Antrenori: Constantin Olariu (principal) şi Cristian Oros (secund)

Leave a Comment