FC Zalău, în foame de bani şi de puncte

Dezamăgirea continuă la FC Zalău pe toate planurile. Neplătiţi de patru luni, jucătorii pregătiţi de Constantin Olariu şi Cristian Oros au pierdut şi ultimul meci susţinut pe teren propriu în acest tur de campionat, rămânând cu o singură victorie după 12 etape.
Formaţia zălăuană a fost învinsă vineri după-amiaza cu scorul de 0 – 2 pe teren propriu de Industria Galda, echipă situată pe locul secund în Seria a V-a. Fără titularii Dumbrăvean şi Ionaşcu, zălăuanii nu au avut aproape nicio şansă în faţa formaţiei albaiuliene, care a deschis repede scorul, după 12 minute de joc, printr-o lovitură de pedeapsă. Alexandru Flueraş a comis un henţ în propria suprafaţă de pedeapsă, iar centralul băimărean, Adrian Şuta, a acordat penalty pentru oaspeţi, lovitura de la 11 metri fiind transformată de Andrei Cernea. Şi Zalăul a avut şansa de a înscrie în primul sfert de oră, prin Daniel Supuran. Acesta a primit o pasă la aproximativ opt metri de poartă, dar a ales să dribleze un adversar în loc să şuteze la poartă. Zălăuanii au trimis primul şut pe spaţiul porţii adverse abia în minutul 33, prin Liviu Cheţan, dar portarul Ştef a fost la post şi a reţinut fără probleme.
Până la pază, oaspeţii şi-au majorat avantajul. În urma unei lovituri de la colţul terenului, mingea a ajuns la Răzvan Frenţiu care a şutat la poartă de la aproximativ zece metri, lăsându-l fără replică pe portarul Man. Zălăuanii puteau reduce din handicap în ultimul minut, dar atacantul Tăbârţă a ratat ca un începător, trimiţând balonul peste poartă dintr-un metru.
Partea a doar a fost mai echilibrată. Oaspeţii păreau să se mulţumească cu avantajul de pe tabelă, în timp ce jucătorii zălăuani au încercat să înscrie măcar golul de onoare până la final. Cea mai mare ocazie a reprizei secunde i-a aparţinut nigerianului Ibrahim Jamilu. Mijlocaşul Zalăului a primit o pasă la aproximativ şapte metri de poartă, dar a întârziat şutul, iar goalkeeper-ul advers a ieşit în întâmpinare şi l-a deposedat.
Raul Stanciu a avut o execuţie bună în ultimele minute dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, dar Cătălin Ştef a avut o intervenţie salvatoare, respingând balonul în corner.
„Prea multe nu sunt de spus după un asemenea meci. Am făcut unul dintre cele mai slabe jocuri din acest tur de campionat. Băieţii nu mai sunt deloc concentraţi la fotbal. Oricât am vrea noi, cei din conducere sau antrenorii să-i motivăm, nu mai putem. Jucătorii fac greşeli impardonabile şi nici nu-ţi permiţi să-i cerţi atâta timp cât ei sunt neplătiţi de patru luni”, a declarat preşedintele Ioan Morar.
„Obiectivul nostru la începutul sezonului a fost evitarea retrogradării, iar domnul primar al comunei Galda de Jos (Romulus Raica, n.r.) spunea că va fi chiar mai greu decât anul trecut. Iată că după 12 etape am acumulat deja aproape atâtea puncte câte am adunat anul trecut în tot campionatul. Suntem foarte bucuroşi, iar în ultima etapă ne vom duela pe teren propriu cu echipa din Reghin, pe care, dacă o învinge, putem încheia turul pe primul loc. Mi-aş dori să ajungem să ne batem la promovare, iar domnul primar să fie pus în situaţia de a face rost de mai mulţi bani la echipă”, a declarat, zâmbind, Paul Ciucă, antrenorul secund al oaspeţilor.
Tehnicianul echipei din Galda a vorbit şi despre situaţia în care se află Zalăul. „Îmi pare rău de ce se întâmplă aici, la Zalău. Este un oraş cu tradiţie în fotbal, iar anul trecut, când era o echipă mai valoroasă, am pierdut aici cu 0 – 3. Am văzut că la un moment dat că şi antrenorul (Constantin Olariu, n.r.) a fost apostrofat de public, dar vina nu este a lui, fiindcă are un lot mult mai slab decât cel de anul trecut”, a afirmat Ciucă.
În urma eşecului de vineri, FC Zalău rămâne pe penultimul loc, iar în etapa viitoare, ultima a turului, va întâlni în deplasare CSM Sighetu Marmaţiei.
FC Zalău: Man – Bercean, Tonko, Blaga, Neagotă, Jamilu (min. 72, Pop), Flueraş, Cheţan, Stanciu, Supuran (min. 65, Meleg) şi Tăbârţă. Antrenori: Constantin Olariu (principal) şi Cristian Oros (secund)
Industria Galda: Ştef – Olar, Haiduc, Ivaşcu, Boanca, Frenţiu, Goguţă (min. 58, Kilin), Medrea (min. 74, Lungu), Bodea, Lupşan şi Cernea. Antrenori: Silviu Miron (principal), Paul Ciucă (secund)

Leave a Comment