FC Zalău a obţinut primul punct din actualul sezon chiar în faţa liderului

Jucătorii pregătiţi de Constantin Olarius şi Cristian Oros au avut o prestaţie bună în faţa liderului Luceafărul Oradea, dar cu mai multă atenţie la finalizare, zălăuanii puteau obţine toate punctele puse în joc. Scorul final al partidei a fost 1 – 1, ambele goluri fiind marcate în prima parte a întâlnirii.

FC Zalău a avut vineri una dintre cele mai bune evoluţii din actualul sezon al Ligii a III-a de fotbal, obţinând primul punct din acest campionat. Un punct cât o victorie, după cum a afirmat la finalul jocului şi preşedintele Ioan Morar, având în vedere că adversarul a fost chiar liderul Seriei a V-a, Luceafărul Oradea.
Jucătorii pregătiţi de Constantin Olariu şi Cristian Oros au jucat cu determinare de la început până la final, iar în prima repriză, pe lângă golul marcat a mai avut câteva situaţii bune de a înscrie. În partea a doua, situaţia s-a mai echilibrat, ambele formaţii având de câteva ori şansa de a înscrie golul victoriei.
Formaţia de la poalele Meseşului a deschis repede scorul, în minutul şase, prin Liviu Cheţan, care a profitat de o respingere greşită a unui fundaş advers şi a trimis balonul cu sete sub transversală din numai patru metri. Zece minute mai târziu, Cristian Tăbârţă a avut şansa de a face 2 – 0, însă şutul său din interiorul careului a trecut la distanţă mică de poarta orădenilor. Zălăuanii au mai pus de câteva ori în pericol poarta apărată de Alin Goia, dar fără rezultat pe tabelă. Şi cum ocaziile se răzbună, a venit minutul 45+1, când oaspeţii au restabilit egalitatea, profitând de o greşeală a portarului Cristian Man. Acesta a ieşit greşit pe respingere la o centrare venită de pe partea stângă, iar Istvan Balla a profitat şi a reluat balonul în plasă dintr-o poziţie aproape imposibilă.
FC Zalău putea trece din nou în avantaj în minutul 60 al întâlnirii, când şutul trimis de Daniel Supuran a fost deviat în bara transversală de un apărător advers. Patru minute mai târziu, Flavius Dumbrăvean a avut şansa de a înscrie, dar şutul său din interiorul careului a fost respins de pe linia porţii de un fundaş al formaţiei orădene. Cu 20 de minute înaintea de finalul partidei, Liviu Cheţan a înscris pentru 2 – 1 dar golul a fost anulat pentru poziţie de offside. În minutul 75, jucătorul oaspeţilor, Istvan Balla, a fost aproape de a reuşit „dubla”, dar Cristian Man a fost la post de această dată, respingând balonul din poziţie de „unu la unu” cu jucătorul advers.
FC Zalău a evoluat în superioritate numerică în ultimele zece minute, după eliminarea lui Adrian Balea, însă şi zălăuanii s-a confruntat cu probleme de efectiv în ultima parte, Tonko Robert şi Gabriel Burcă fiind nevoiţi să părăsească terenul accidentaţi.
„Aşa cum v-am spus şi la începutul săptămânii, un egal în faţa acestei echipe este cât o victorie pentru noi. Vreau să felicit atât jucătorii, cât şi antrenorii pentru jocul pe care l-am făcut astăzi (vineri, n.r.). La un moment dat, ne gândeam chiar la victorie, mai ales că am şi jucat în superioritate numerică câteva minute, dar, până la urmă este bun şi un rezultat de egalitate. Luceafărul Oradea este o echipă bună, cu jucători valoroşi, care au evoluat chiar şi în Liga I. Cei de la Oradea nu se gândeau că vor obţine doar un punct în jocul de la Zalău”, a declarat preşedintele Ioan Morar la finalul partidei.
În etapa viitoare, programată sâmbătă, 10 octombrie, FC Zalău va evolua pe terenul formaţiei Luceafărul Bălan, partida fiind programată la ora 15, pe Stadionul din Gîlgău Almaşului.
FC Zalău: Cristian Man – Sergiu Bercean, Flavius Dumbrăvean, Tonko Robert (min. 81, Ionuţ Blaga), Gabriel Burcă (min. 82, Vlad Tohat), Liviu Cheţan, Raul Stanciu, Angelo Simon, Daniel Supuran (min. 90+1, Răzvan Meleg) şi Cristian Tăbârţă. Antrenori: Constantin Olariu (prrincipal), Cristian Oros (secund)
Luceafărul Oradea: Alin Goia – Dorin Jude, Sergiu Ciuciu, Lukacs Raymond (min. 55, Adrian Balea), Balla Istvan, Lukacs Zsombor, Cristian Cigan (min. 72, Nicu Hodan), Mădălin Popa, Flavius Drăgan, Alin Tegle şi Paul Mihuţă. Antrenori: Zsolt Muzsnay (principal), Kiss Alexandru (secund)

Leave a Comment