Emoţii la FC Zalău: „Va fi cel mai greu an de după promovare”

Conducerea echipei FC Zalău a început un nou proiect în această vară, după şase ani în care a evoluat în Liga a III-a.

După ce a fost schimbat antrenorul principal, Marius Paşca fiind înlocuit de Vasile Jula, dar şi directorul sportiv, Paul Georgescu, în locul său fiind adus Călin Puşcaş, ca director executiv, conducerea clubului a decis să întinerească lotul. Probabil, un moment nu tocmai potrivit, având în vedere că Liga a III-a va fi alcătuită în sezonul viitor din doar patru serii a câte 18 echipe, iar numărul formaţiilor care vor retrograda va fi mai mare.
Actualul antrenor, Vasile Jula, şi-a anunţat retragerea din activitatea de jucător odată cu finalul sezonului 2012 – 2013, lucru făcut şi de fundaşul Claudiu Cornaci şi de atacantul Gigi Gorga. După plecarea celor trei, singurii „veterani” rămaşi în lot au fost Cosmin Cosma şi Cosmin Sabou, ultimul fiind cel mai bun marcator din sezonul trecut al echipei zălăuane. Cei doi nu au ajuns însă la o înţelegere cu oficialii clubului, astfel că nu şi-au mai prelungit contractele cu echipa zălăuană.
Cel mai experimentat jucător rămas în lotul echipei FC Zalău este Mihai Bode, revenit anul trecut la foarmaţia de la poalele Meseşului, după ce a evoluat la Bihorul Beiuş
Preşedintele Ioan Morar recunoaşte că va fi un an foarte greu pentru formaţia pe care o conduce, dar nu crede că FC Zalău va ajunge să se lupte pentru evitarea retrogradării. „Va fi cel mai greu an de după promovare, dar trebuia să începem odată şi această reconstrucţie a echipei. În mod normal, noi trebuia să începem de câţiva ani să întinerim lotul. Am discutat şi cu alţi conducători de cluburi şi mai sunt echipe care procedează la fel şi îşi întineresc lotul. Emoţii vor fi indiferent de ce lot am avea, fiindcă este normal să existe astfel de sentimente, din moment ce este vorba de o competiţie sportivă. Nu cred însă că vom ajunge să ne luptăm pentru evitarea retrogradării”, a precizat preşedintele clubului FC Zalău.
Obiectivul propus pentru sezonul următor este o clasare pe unul din primele zece locuri. „Am stabilit acest obiectiv tocmai pentru că am început acest proces de întinerire a lotului. Am coborât până la locul zece pentru a nu exista nicio emoţie din partea jucătorilor”, a mai spus Morar.

Leave a Comment