HC Zalău va susţine mai multe meciuri în noua ediţie a Ligii Naţionale

La fel ca la volei, campioana României la handbal se va decide după desfăşurarea unui play-off

Ediţia 2013 – 2014 a Ligii Naţionale de handbal va programa mai multe meciuri, după ce Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis marţi ca noua ediţie de campionat să includă şi o fază finală, cu play-off şi play-out.
Ocupantele primelor şase locuri vor evolua în play-off, iar ultimele şase clasate se vor duela în play-out, pentru a rămâne în Liga Naţională.
Prima fază a play-off-ului va cuprinde trei dueluri, împerecherea fiind între ocupantele locurilor 1 – 4, 2 – 5 şi 3 – 6. Câştigătoarele din aceste dueluri vor juca turneu în trei, după sistemul „fiecare cu fiecare”, în care se vor stabili primele trei clasate. Învinsele vor evolua tot în turneu de trei echipe, având acelaşi sistem „fiecare cu fiecare”, pentru stabilirea echipelor calificate în cupele europene.
Managerul echipei zălăuane, Gheorghe Tadici, care este şi selecţionerul naţionalei feminine, a dorit ca Liga Naţională să cuprindă şi meciuri de play-off şi play-out, dar nu agreează noul sistem aprobat de Consiliul de Administraţie. „Nu mi se pare normală formula de împerechere în play-off. După cum arată această împerechere, toate echipele se vor feri de locul patru. Mai degrabă vor dori să termine sezonul regulat pe locul şase şi să joace cu formaţia de pe locul trei. Plus că vor fi foarte multe meciuri de disputat într-o perioadă scurtă de timp. Eu sunt îngrijorat de uzura cu care vor veni jucătoarele la lotul naţional. Practic, rolul nostru, al antrenorilor, va fi acela de a le recupera, în loc să le pregătim pentru competiţiile care vor urma”, a declarat, indignat, tehnicianul zălăuan.
După aceeaşi formulă se va disputa şi play-out-ul. Împerecherea va fi între ocupantele locurilor 7 – 10, 8 – 11, 9 – 12, în prima fază fiind tot trei dueluri eliminatorii. Câştigătoarele vor juca în turneul pentru stabilirea locurilor 7 – 9, iar învinsele pentru stabilirea locurilor 10 – 12 şi, totodată ultima formaţie care va rămâne în primul eşalon.
Şi sistemul de desfăşurare al Cupei României a fost modificat. În competiţie vor intra toate echipele înscrise în Liga Naţională şi în Divizia A, iar meciurile vor fi stabilite prin tragere la sorţi. „Atât sistemul de desfăşurare al Ligii Naţionale, cât şi cel al Cupei României şi-a atins scopul doar pe jumătate”, a mai spus Tadici.
Singurii câştigători ai noului sistem aprobat de Consiliul de Administraţie par a fi arbitrii, care vor oficia mai multe meciuri şi, totodată, vor încasa mai mulţi bani din baremuri.

One Thought to “HC Zalău va susţine mai multe meciuri în noua ediţie a Ligii Naţionale”

  1. […] Ediţia 2013 – 2014 a Ligii Naţionale de handbal va programa mai multe meciuri, după ce Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis marţi ca noua ediţie de campionat să includă şi o fază finală, cu play-off şi play-out. Ocupantele primelor şase locuri vor evolua în play-off, iar ultimele şase clasate se vor duela în play-out, pentru a rămâne în Liga Naţională. Prima fază a play-off-ului va cuprinde trei dueluri, împerecherea fiind între ocupantele locurilor 1 – 4, 2 – 5 şi 3 – …mai multe stiri […]

Leave a Comment