Gheorghe Tadici, împotriva stranierilor: „Jucătorii străini afectează întreg sportul românesc, nu doar handbalul”

Pe lângă modificarea sistemului competiţional, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie desfăşurată marţi, la sediul Federaţiei Române de Handbal, a fost aprobată şi decizia de a da dreptul echipelor din handbalul românesc să folosească cinci jucători străini la un meci oficial. Trei vor avea dreptul de a fi tot timpul în teren, iar doi vor lua loc pe banca de rezerve.

Decizia conducătorilor handbalului românesc, de a mări numărul stranierilor din handbalul românesc vine la doar câteva luni după ce federaţia a anunţat că echipele au dreptul să folosească maximum cinci jucători străini pe parcursul unei partide.
Selecţionerul Gheorghe Tadici nu a fost niciodată adeptul jucătoarelor străine, iar acest lucru se poate observa în lotul pe care acesta îl alcătuieşte în fiecare an la Zalău, înaintea începerii unui sezon. „Sunt într-un total dezacord cu decizia Consiliului de Administraţie. Eu am fost unul dintre puţinii antrenori care am fost de acord cu trei jucători străini. Acum văd că s-a revenit asupra deciziei, pentru interesele a câtorva cluburi. Cele două jucătoare străine care au posibilitatea să stea pe banca tehnică vor scoate automat din echipă două handbaliste românce. Dacă antrenorii de la masculin acceptă acest lucru, nu ştiu de ce această hotărâre trebuie să se aplice şi la feminin? Ne plângem de calitatea handbalului şi de faptul că nu avem jucătoare valoroase în loturile naţionale, iar aceste probleme pornesc tocmai de la faptul că acceptăm tot mai mulţi jucători străini în campionatul din România. Vin tot felul de „ştifturi” din străinătate care nu ajută u nimic sportul românesc. Jucătorii străini afectează întreg sportul românesc, nu doar handbalul”, a afirmat antrenorul formaţiei HC Zalău.

2 Thoughts to “Gheorghe Tadici, împotriva stranierilor: „Jucătorii străini afectează întreg sportul românesc, nu doar handbalul””

  1. Raluca Chis

    Are perfecta dreptate, vedeti ce a trecut pe la Zalau la volei in ultimi 5 ani si pt ce ? Pt 2-3 seturi in liga campionilor ? Cati jucatori au trecut pe aici si cati banii irositi fara rost . Politici si politici ….care duc sportul romanesc in derizoriu pe plan European si mondial ! Asta e gandirea unor oamenii care nu au nimic comun cu fenamenul performanta .

  2. […] Decizia conducătorilor handbalului românesc, de a mări numărul stranierilor din handbalul românesc vine la doar câteva luni după ce federaţia a anunţat că echipele au dreptul să folosească maximum cinci jucători străini pe parcursul unei partide. Selecţionerul Gheorghe Tadici nu a …mai multe stiri […]

Leave a Comment