Elevele Şcolii Gimnaziale din Dragu promovează identitatea naţională prin oină

Este vorba despre un proiect ce se desfăşoară la nivel naţional, scopul acestuia fiind formarea unei atitudini adecvate a elevilor faţă de obiceiurile şi tradiţiile noastre, trezirea curiozităţii şi a interesului fiecărei echipe implicată în proiect faţă de ceea ce înseamnă tradiţie sportivă. De asemenea, se urmăreşte dezvoltarea capacităţii de sensibilizare a fetelor pentru a deveni jucătoare de oină, prin formarea şi dezvoltarea unor componente educaţionale, morale şi de caracter prin înţelegerea implicării lor în cunoaşterea tradiţiilor sportive prin sportul nostru naţional.
Proiectul este adresat junioarelor III (eleve de până la 14 ani) şi se desfăşoară pe centre regionale. Se începe cu etapele de selecţie şi iniţiere, continuându-se cu etapa finală, la care participă câştigătoarele fiecărui centru.
Etapa de selecţie şi iniţiere în oină pentru regiunea Nord-Vest a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca, fiind prezente eleve ale şcolilor din Dragu, Remetea Chioarului (Maramureş) şi Chiuieşti (Cluj). În cele trei zile de iniţiere şi selecţie au avut loc activităţi atractive specifice jocului de oină, la finalul cărora au fost selectate eleve de la cele trei şcoli pentru formarea unei echipe ce va reprezenta regiunea Nord-Vest la etapa finală.
În aceeaşi perioadă a avut loc şi un moment istoric pentru oina româneasă: afilierea la Federaţia Română de Oină a primei echipe universitare din România, respectiv a Clubului Sportiv Politehnica Cluj.

One Thought to “Elevele Şcolii Gimnaziale din Dragu promovează identitatea naţională prin oină”

Leave a Comment