Alertă maximă! Droguri de mare risc şi etnobotanice, vândute pe „piaţa zălăuană”

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Sălaj şi procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT au efectuat 13 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc şi trafic de substanţe cu efecte psihoactive. Nu mai puţin de 100 de persoane vor fi audiate în cauză.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, marţi, 25 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi procurorii DIICOT Sălaj au efectuat 13 percheziţii, pe raza municipiilor Zalău, ClujNapoca şi Ploieşti, la membrii unei grupări specializate în trafic de droguri de risc şi trafic de substanţe cu efecte psihoactive. La activităţi au participat şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, precum şi jandarmi.

„Membrii grupării sunt bănuiţi că, începând cu anul 2013, ar fi comercializat  în diferite cluburi şi localuri, de pe raza judeţului Sălaj, droguri de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive, la preţuri cuprinse între 30 şi 50 de lei doza”, se precizează în sursa menţionată.

Din cercetări a reieşit că activitatea infracţională era organizată pe mai multe paliere, respectiv achiziţionare şi procurare de droguri şi produse psihoactive prin intermediul societăţilor de curierat, amestecul substanţelor achiziţionate, pregătirea acestora prin porţionare, cântărire, împachetare în plicuri de dimensiuni mici şi sigilarea, precum şi distribuirea acestora către consumatori, fie direct, fie prin interpuşi.

Astfel, doar pentru perioada septembrie – noiembrie 2014, au fost identificaţi aproximativ 100 de consumatori cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

„Au fost puse în executare 100 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT – BT Sălaj, pentru audieri. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii și DIPI”, se mai arată în comunicatul precizat.

5 Thoughts to “Alertă maximă! Droguri de mare risc şi etnobotanice, vândute pe „piaţa zălăuană””

 1. Alina bica

  droguri de risc o sula, poate niste etnobotanisti pricajiti, in salaj o ramas la stadiul de cercetat gainarii numa,asta in timp ce mafiile masinilor second-hand, padurilor taiate la ras, retrocedarilor la ta de felul de grofi si alti banditi merg cu motoarele turate la maxim sub ochii tuturor

 2. gabi

  Draga Alina ai dreptate cu tot ce ai scris,cel putin in ce priveste mafia masinilor SH nu sunt interesati sa intervina fiindca o buna parte din cei care ar trebui sa o faca sunt implicati in ea.

 3. Anonim

  Bine ca sau mai maturat din ei,ca nu puteai sa iesi seara pe afara ca venea unu` si te batea si iti lua banii,aici ma refer in zona gangului din cartierului Sf. Vinere si a magazinului DAM ca de multe ori am observat ca acolo este plin de asa ceva si am patit-o de 2-3 ori sa fiu talharit.

 4. Anonim

  baiatu asta anonim vezi de treaba ai patito esti un mare fraier…

 5. Anonim

  Are dreptate tinerii cu botu rosu de la punga si cu privirea mirata pe acolo isi duc veacul si prin D-VA-2 ,asa ca fraier esti tu si nu cel care spune adevarul ,tin sa va anunt ca in momentul in care va faceti aparitia nocturna in vazul lumii veti fi ridicati ,ca sa invatati si voi o meserie macar la taiat de stuf si sa nu fiti nici incaltati.

Leave a Comment