Liceeni din Zalău, în vizită la Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” – Filiala Zalău

Zeci de elevi din două unităţi liceale din municipiu au avut marţi, 25 noiembrie, oportunitatea să se familiarizeze cu mediul universitar, în cadrul unei activităţii organizate de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Filiala Zalău. Intitulată sugestiv „Orientează-te în cariera pentru viitorul tău”, acţiunea a fost găzduită, începând cu ora 12,30, de amfiteatrul instituţiei de învăţământ.

Întâlnirea a debutat cu un scurt istoric al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, realizat de către directorul de studii al Filialei Zalău, Aurica Grec, urmat de prezentarea ofertei educaţionale, care include atât studii universitare cât şi postliceale. „Diploma obţinută în urma absolvirii unui astfel de program de studii de la o universitate privată ca aceasta este perfect echivalentă cu cea obţinută la orice altă universitate din ţară, ce are program de studii similar, pentru că este o instituţie acreditată, cu vechi state de funcţii şi deja este dovedită şi calitatea învăţământului. Trecând peste acestea, avantajele studiului la Zalău, după cum le anticipaţi, sunt şi cele de ordin financiar. A fost prima universitate privată care a primit certificarea de grad de încredere ridicat de la cel mai înalt for de certificare din România, şi anume, ARACIP, adică cei care fac evalurea calităţii în învăţământul superior. Oferta Universităţii se calează, în prezent, pe două facultăţi: Facultatea de Ştiinţe Economice cu programul de învăţământ Marketing şi Facultatea de Ştiinţe ale Naturii cu programul de studii Ecologie şi Protecţia Mediului”, le-a transmis celor câteva zeci de elevi de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău şi Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, Aurica Grec. Aceasta a mai ţinut să sublinieze faptul că o prioritate a instituţiei de învăţământ este integrarea socio-profesională a absolvenţilor. „Corpul profesoral este unul foarte bine pregătit. O prioritate a Universităţii este integrarea socio-profesională a studenţilor, astfel, încercăm să alegem acele specializări care se cer pe piaţa muncii”, a mai adăugat Grec.
Activitatea s-a încheiat cu o scurtă prezentare a ofertei educaţionale a Şcolii Postliceale Sanitare „Vasile Goldiş”. „Este în al patrulea an de funcţionare. A terminat deja o promoţie. În prezent, avem trei specializări în domeniul medical. Este vorba de asistent medical generalist, asistent medical de laborator şi asistent medical pentru ocrotirea persoanelor vârstnice”, a menţionat directorul Filialei Zalău a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad.

Leave a Comment